ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Μπακογιάννης παρουσίασε την παράταξή του – Δείτε τα πρόσωπα «έκπληξη»

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του, «Αθήνα Ψηλά», στο οποίο συμμετέχουν και τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Γιώργου Καμίνη, εκ των οποίων οι τρεις είναι νυν αντιδήμαρχοι, παρουσίασε απόψε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε συγκέντρωση στο κατάμεστο κλειστό του Μετς.

«Είναι η πλέον υπερκομματική και πολυσυλλεκτική ομάδα που έχει δοκιμάσει την τύχη της στην Αθήνα τις τελευταίες δεκαετίες» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, σημειώνοντας ότι το 60% των υποψηφίων θέτει υποψηφιότητα για πρώτη φορά, ενώ μετέχουν εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν στο τωρινό δημοτικό συμβούλιο με διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις στις εκλογές του 2014.

Από την παράταξη Καμίνη υποψήφιοι με τον κ. Μπακογιάννη είναι οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Βαρελάς, Γιώργος Αποστολόπουλος, Ελένη Μυριβήλη και η δημοτική σύμβουλος Μελίνα Δασκαλάκη. Επίσης, υποψήφιοι είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι από παρατάξεις της τωρινής αντιπολίτευσης στον δήμο Νίκος Βαφειάδης, Χρήστος Τεντόμας και Νίκος Αβραμίδης.

Στο ψηφοδέλτιο είναι ακόμη η επικοινωνιολόγος Αλεξία Έβερτ-Αλβέρτη, η Σεραφίνα Παπαδημητρίου από την action animal, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιούρκας Σεϊταρίδης, οι δημοσιογράφοι Λευτέρης Σκιαδάς, Ανδρέας Κωνσταντάτος και Πόπη Δομάζου, οι ηθοποιοί Νίκος Ορφανός και Άγγελος Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, η μουσικός Χριστίνα Κόκοτα, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Παπαδάκης, Βασίλης Κορομάτζος κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, η σύνθεση του ψηφοδελτίου «συνδυάζει τη σημαντική  εμπειρία στην αυτοδιοίκηση με έναν αέρα δυναμικής ανανέωσης. Έξι στους δέκα υποψηφίους συμμετέχουν πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές. Είναι άνθρωποι οι οποίοι αποφάσισαν να βρεθούμε όλοι μαζί  και να βάλουν τα δυνατά τους στην προσπάθειά μας να αλλάξει η εικόνα της πόλης. Είναι όμως μαζί μας και έμπειροι αυτοδιοίκητοί οι οποίοι το 2014 βρίσκονταν σε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας. Τότε ήταν αντίπαλοι και σήμερα ενώνουν τις δυνάμεις τους για το καλό της πόλης».

Παράλληλα με τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε και τους υποψηφίους της παράταξής του στα επτά δημοτικά διαμερίσματα της Αθήνας.

Συνολικά ο συνδυασμός «Αθήνα Ψηλά» περιλαμβάνει 229 πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς και κομματικούς χώρους.