ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για τα πλαστά διπλώματα

Οι 9 κατηγορούμενοι στην υπόθεση με τα πλαστά διπλώματα οδήγησης αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς.

Πρόκειται για 7 υπαλλήλους της διεύθυνσης Μεταφορών Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής και δύο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης. Οι εννιά κατά περίσταση βαρύνονται με τα κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, στη βασική κατηγορούμενη, υπάλληλο της διεύθυνσης Μεταφορών, επιβλήθηκε εγγύηση 20.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα. Σε δύο συναδέλφους της επιβλήθηκαν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι και εγγύηση 5.000 ευρώ.

Οι άλλοι έξι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς την επιβολή εγγύησης, αλλά σε κάποιους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους φέρεται να αποδέχθηκε ενώπιον της ανακρίτριας μέρος του κατηγορητηρίου που συντάχθηκε για την υπόθεση, που αφορά 212 πλαστά διπλώματα οδήγησης έναντι ποσών που έφθαναν έως και τις 2.000 ευρώ.

Ομως, σύμφωνα με το ΑΠΕ, φέρονται να μην αποδέχθηκαν το ύψος των χρημάτων που τους καταλογίζεται πως λάμβαναν για την παροχή διπλωμάτων. Αντίθετα, ο επικεφαλής της διεύθυνσης Μεταφορών Νότιου Τομέα φέρεται να αρνήθηκε πλήρως τις κατηγορίες.