ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός 93χρονος σε οίκο ευγηρίας που λειτουργούσε χωρίς άδεια!

Τις συνθήκες θανάτου υπερήλικα σε κέντρο ευγηρίας της ανατολικής Θεσσαλονίκης το οποίο, όπως καταγγέλλεται, λειτουργούσε χωρίς άδεια, ερευνά η εισαγγελέας. Ο 93χρονος φαίνεται πως έπεσε από ύψος δύο μέτρων και όταν εντοπίστηκε από το προσωπικό του κέντρου ήταν ήδη νεκρός.

Η ιατροδικαστική εξέταση που είναι σε εξέλιξη αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν η πτώση ήταν αποτέλεσμα ανακοπής καρδιάς, ενώ θα ερευνηθεί η ιατροφαρμακευτική αγωγή που χορηγούταν στον υπερήλικα και εάν ο ίδιος έχριζε μεγαλύτερης εποπτείας, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Το περιστατικό συνέβη χθες το πρωί σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην περιοχή της Θέρμης. Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων δεν διέθετε νόμιμη άδεια για τη λειτουργία της και ήδη ενημερώθηκε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελέας πρωτοδικών Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, η οποία παρήγγειλε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών εις βάρος των υπευθύνων του κέντρου. Όπως έγινε γνωστό, ερευνάται το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια από υπόχρεο.