ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύκλωμα πορνείας: Σοκάρουν οι διάλογοι που «καίνε» τους κατηγορούμενους – Οι μέθοδοι που ακολουθούσαν

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του σήμερα στις ανακριτικές αρχές ο φωτογράφος που θεωρείται “εγκέφαλος” του κυκλώματος πορνείας το οποίο εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο 48χρονος αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που του έχουν απαγγελθεί, υποστηρίζοντας ότι δεν εξανάγκασε, ούτε εκβίασε νεαρές κοπέλες να έχουν ερωτικά ραντεβού επί πληρωμή, δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι τον έκριναν προσωρινά κρατούμενο.

«Δεν παραπλάνησα κανέναν. Οι περισσότερες κοπέλες ήταν Ελληνίδες, άλλες φοιτήτριες οι οποίες πριν ξεκινήσουν να εκδίδονται είχαν βγάλει σε μένα γυμνές φωτογραφίες και βίντεο που είχα αναρτήσει στο σχετικό site με τη ρητή συναίνεσή τους, χωρίς ίχνος παραπλάνησης ή εξαπάτησης όσον αφορά τη δραστηριότητά τους», υποστήριξε στην απολογία του.

Συνολικά, κατηγορούνται 14 άτομα, τα 10 εκ των οποίων αφέθηκαν ελεύθερα από τις ανακριτικές αρχές με την επιβολή περιοριστικών όρων. Την ίδια ώρα, οι αρχές αναζητούν 11 ακόμη πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στο κύκλωμα.

Σοκάρουν οι διάλογοι

Σοκ προκαλούν οι συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και “καίνε” τους κατηγορούμενους.

– Έλα ρε τι έγινε; Σε ξύπνησα;

– Όχι, όχι

– Πουλάκι μου η μικρή είναι κάτω σ’ εσένα ε;

– Ναι.

– Πήγαινε ξύπνα τη να φάει τίποτα, να πιει κανά καφέ γιατί 18.30 πρέπει να φύγει. Εχει στις 19.00 ραντεβού.

Σε μία άλλη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ κοπέλας και κατηγορουμένου αναφέρεται:

Κοπέλα: Να σε ρωτήσω κάτι; Εμένα η 1 ώρα είναι 160, ωραία; Το δίωρο γράφει 300.

Κατηγορούμενος: Ναι, το αφαιρούμε από εμάς. Εντάξει;

Κοπέλα: Α, το αφαιρείς από το ….α! εγώ παίρνω.

Κατηγορούμενος: Έγινε, κανονικά.

Κοπέλα: 90 και 90 κανονικά.

Κατηγορούμενος: Έγινε, έγινε. Ελα…

Κοπέλα: Α, εντάξει, όπως μου το είχε πει η Άννα.

Φοιτήτριες και μαθήτρια στο κύκλωμα – Οι μέθοδοι που ακολουθούσαν

Το «ροζ» κύκλωμα εξέδιδε 45 γυναίκες, εκ των οποίων ανάμεσά του ήταν 20χρονες φοιτήτριες και μία μαθήτρια! Οι υπεύθυνοι του trafficking εκμεταλλεύονταν αλλοδαπές γυναίκες που είχαν οικονομικά προβλήματα και Ελληνίδες.

Επίσης, σοκάρουν οι πληροφορίες για το πως λειτουργούσε το κύκλωμα και ποιες μεθόδους ακολουθούσαν ώστε να αυξήσουν την πελατεία τους.

Οι πελάτες έκαναν… παραγγελίες μέσω της «ροζ» ιστοσελίδας της οργάνωσης, στην οποία υπήρχαν πολλές φωτογραφίες γυναικών. Πρόκειται για γνωστή ιστοσελίδα ερωτικών ραντεβού.

Το κόστος για κάθε ραντεβού ανερχόταν στα 130 ευρώ, με τα 50 ευρώ να πηγαίνουν στον αρχηγό της οργάνωσης, τα 20 ευρώ στον οδηγό που μετέφερε την κοπέλα στο σπίτι του πελάτη ή σε κάποιο ξενοδοχείο και τα υπόλοιπα 60 ευρώ στην κοπέλα.

Από την προηγούμενη Πέμπτη ξεκίνησε η επιχείρηση

Το κουβάρι των συλλήψεων άρχισε να ξετυλίγεται το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να έχουν κλείσει ερωτικό ραντεβού, μέσω του «γραφείου», σε ξενοδοχείο της Αττικής. Μόλις η κοπέλα ανέβηκε στο δωμάτιο και πήρε τα συμφωνημένα και προσημειωμένα χρήματα, ο «πελάτης» της αποκάλυψε την ταυτότητα του και τη συνέλαβε, ενώ συνάδελφοι του πέρασαν χειροπέδες στο άτομο που την είχε πάει με το αυτοκίνητο του και την περίμενε κάτω από το ξενοδοχείο.

Την ίδια ώρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και άλλα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μεταξύ των οποίων το αρχηγικό μέλος, καθώς και τρία άτομα που είχαν το ρόλο της εξεύρεσης και στρατολόγησης των γυναικών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για τα – κατά περίπτωση – εγκλήματα της εγκληματικής οργάνωσης, σωματεμπορίας, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, ψευδής ανωμοτί κατάθεσης, της νομοθεσίας περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί αλλοδαπών, καθώς και για καταδικαστικές αποφάσεις. Ποινικό παρελθόν είχε μόνο μία γυναίκα, που είχε κατηγορηθεί για ανάλογα αδικήματα.