GOOGLE NEWS

Τι έκρινε ο εισαγγελέας στη δίκη για το σούσι-ρέστοραν της «κόκας»!

Υπέρ της ενοχής της πλειοψηφίας των κατηγορουμένων για διακίνηση κοκαΐνης με «έδρα» το εστιατόριο-μπαρ Lilisou στο Κολωνάκι, τάχθηκε η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας όμως μετατροπή του κατηγορητηρίου που τους βαρύνει προς το επιεικέστερο.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, όπως μεταφέρει ρεπορτάζ του protothema.gr, τέσσερις εκ των 27 συνολικά κατηγορουμένων θα πρέπει να απαλλαγούν. Πρόκειται για γνωστό παρουσιαστή, γνωστή ηθοποιό, τον γιο της και τον επιχειρηματία στο χώρο της εστίασης.

Τα τέσσερα αυτά πρόσωπα μετείχαν στη μετοχική σύσταση της εταιρείας που διαχειριζόταν το εστιατόριο στο Κολωνάκι.

Ειδικότερα, η εισαγγελέας επισήμανε ότι «για τους κατηγορούμενους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για το εάν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους και προτείνω την απαλλαγή τους».

Ως προς τους «επώνυμους» πελάτες του κυκλώματος, μεταξύ των οποίων γνωστή ηθοποιός και σύζυγος πασίγνωστου επιχειρηματία με εμπλοκή σε ποινικές υποθέσεις και άλλα πρόσωπα, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ιδίας χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ίδιαν χρήση» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Αναφορικά με τον 55χρόνο επιχειρηματία μέτοχο στο επίμαχο εστιατόριο -μπαρ του Κολωνακίου ο οποίος κατηγορείται ότι προμηθευόταν τα ναρκωτικά και, εν συνεχεία, τα διέθετε στην επώνυμη πελατεία, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για το αδίκημα της συμμετοχής σε συμμορία κατά μετατροπή του αδικήματος της εγκληματικής οργάνωσης και για διακίνηση ναρκωτικών.