MEDIA

Έσκασε η «βόμβα»: Εκτός ΔΣ του Alpha ο Δήμος Βερύκιος!

Εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha βρίσκεται ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος. Όπως έγινε σήμερα γνωστό, ο κ. Βερύκιος είναι εκτός ΔΣ ήδη από τις 15 Μαρτίου και δεν κατέχει πλέον τη θέση του αντιπροέδρου.

Οι αλλαγές έρχονται μετά την έγκριση της συμφωνίας, μεταξύ του Δημήτρη Κοντομηνά και της Motor Oil από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Σχετική απόφαση αναμένεται και από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Νέος επικεφαλής του καναλιού με την ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου αναλαμβάνει ο Εμμανουήλ Δραϊνάκης ενώ πρόεδρος (μη εκτελεστικό μέλος) παραμένει ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς. O δημοσιογράφος συνεχίζει κανονικά στον σταθμό. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Alpha διαμορφώνεται ως εξής:

1. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος Μη Εκτελεστικό Μέλος 2. ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, Αντιπρόεδρος Mη Eκτελεστικό Mέλος 3. ΔΡΑΙΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Διευθύνων Εκτελεστικό Μέλος 4. ΜΑΛΕΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, Μη Εκτελεστικό Μέλος 5. ΜΠΙΤΖΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Μη Εκτελεστικό Μέλος 6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ, Εκτελεστικό Μέλος

Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, η εταιρεία Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη αγόρασε το 50% των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η θυγατρική, κυπριακή εταιρεία της Motor Oil, Seilla Enterprises Limited απέκτησε το 50% (συν δυο μετοχές) του καναλιού έναντι 33 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 20 εκατομμύρια ευρώ, συμφωνήθηκε να καταβληθούν μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου. Ο Δημήτρης Κοντομηνάς θα διατηρήσει το δικαίωμα ψήφου ενώ τον διευθύνοντα σύμβουλο θα ορίζει η πλευρά της Motor Oil.