ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέτωπη επίθεση Μητσοτάκη! «Να αποσυρθεί και ο Τσίπρας μαζί με τη Λοΐζου»

Από την Κέρκυρα όπου βρέθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως ζητούμενο είναι «να αποσυρθεί ο Τσίπρας, όχι η Λοΐζου».

Για την κ. Λοΐζου ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως την επέλεξε ο Τσίπρας παρά τα όσα προσβλητικά είπε για θύματα τρομοκρατίας.

«Μάθαμε όμως στην πορεία, ότι για πεντέμισι χρόνια εισέπραττε την τιμητική σύνταξη της μητέρας της που επιβίωσε και καταδικάστηκε για αυτό, το ερώτημα είναι αν τα γνώριζε και επέλεξε να τα αγνοήσει, ή δεν γνώριζε και πιέστηκε από ΝΔ για να το αποσύρει. Το ζητούμενο δεν είναι αν θα αποσυρθεί η Λοΐζου, αλλά να αποσυρθεί ο κ. Τσίπρας» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη, Γιώργου Κατρούγκαλου και Νίκου Παππά σημειώνοντας πως «είναι πρωτοφανές υπουργός αυτής της κυβέρνησης υπουργός να βγαίνει στη Μακεδονία και να λέει ότι το «Μακεδονία ξακουστή» ανήκει στα Σκόπια»

«Ή αγνοούν το βάρος των δηλώσεων τους ή παίζουν με αυτές, είναι επικίνδυνοι με τα εθνικά συμφέροντα, λίγους μήνες πριν τις εθνικές εκλογές να μην ανοίξουμε νέα μέτωπα «υπερήφανης διαπραγμάτευσης» τόνισε.

«Να μην προσθέσει ο κ. Τσίπρας και αλλά προβλήματα και να προσπαθήσει να λύσει και τις εκκρεμότητες με τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, έχει κάνει ήδη τεράστια ζημιά», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο των επαφών του στο νησί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε συνάντηση με επαγγελματίες οδηγούς ταξί του νησιού. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης «η Uber δεν υπόκειται σε σωστό ρυθμιστικό πλαίσιο» και εξήγησε στους επαγγελματίες οδηγούς ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας στο συγκεκριμένο θέμα την οποία κάποιοι διακινούν στον κλάδο τους.