GOOGLE NEWS

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Τουρκία από την Καλαμάτα

Μηνύματα προς την Τουρκία, ότι έχουμε και τη βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία και ότι δεν πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση, η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα, όπου βρέθηκε για τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 23ης Μαρτίου 1821.

Ο κ. Παυλόπουλος, αφού επισήμανε ότι επιδιώκουμε σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας με την Τουρκία, υπογράμμισε ότι «ουδέποτε πρόκειται ν' αποδεχθούμε οιαδήποτε πρόκληση -έστω και αν αυτή γίνεται προφανώς για λόγους εσωτερικής της πολιτικής κατανάλωσης – η οποία προσβάλλει την Ελλάδα και τους Έλληνες, παραχαράσσει βάναυσα την Ιστορία και παραβιάζει το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέσα σε αυτό το πλαίσιο καθιστούμε σαφές στην Τουρκία ότι έχουμε και τη βούληση και τα μέσα να διασφαλίσουμε την εθνική μας κυριαρχία, συνακόλουθα δε τα σύνορα, το έδαφος και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Χώρας μας, που είναι και σύνορα, έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Κατέστησε, επίσης, σαφές προς την Τουρκία ότι «ο πλήρης και ειλικρινής σεβασμός του Ευρωπαϊκού Δικαίου και Κεκτημένου, καθώς και του Διεθνούς Δικαίου στο σύνολό του -συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, του Δικαίου της Θάλασσας- αποτελεί στοιχειώδη προϋπόθεση για τις μεταξύ μας σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας, επιπλέον δε για οιαδήποτε θετική εξέλιξη της ευρωπαϊκής της προοπτικής».