ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε διχαστικά με το σύνθημα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν»

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis αναφέροντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε διχαστικά με το σύνθημα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» και τελειώνει διχαστικά με το «για να κερδίσουμε τις εκλογές πρέπει να βάλουμε κάποιον φυλακή»».

Ο Βασίλης Κικίλιας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Έθνος της Κυριακής, υπενθυμίζει πως εδώ και καιρό έχει πει «ότι ο κυβέρνηση πηγαίνει σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα μίσους, λάσπης και εμφυλιοπολεμικών τσιτάτων» προσθέτοντας πως «είναι το τελευταίο καταφύγιο που της έχει απομείνει για να "μαζέψει" όσο μπορεί την ήττα που της επιφυλάσσει ο ελληνικός λαός.»

Όπως λέει, η ΝΔ δεν προεξοφλεί τίποτα και έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, τονίζει όμως πως «αντί όμως να αποκαλυφθεί “το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως Ελληνικού κράτους”, όπως έλεγαν υπουργοί της κυβέρνησης από το βήμα της Βουλής αποκαλύφθηκε η μεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών. Με «κουκουλοφόρους» μάρτυρες κρέμασαν στα μανταλάκια έντιμους ανθρώπους, γιατί δε μπορούσαν να σηκώσουν πολιτικά το βάρος των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία.

Ποτέ δεν θα ξεχάσουμε την εικόνα του δακρυσμένου πρώην πρωθυπουργού και κορυφαίου δικαστικού Παναγιώτη Πικραμμένου από το βήμα της Βουλής» λέει χαρακτηριστικά και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Κικίλιας χαρακτηρίζει επιβεβλημένη τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο εξάμηνο του 2015, το οποίο χαρακτηρίζει καταστροφικό λέγοντας πως «η περίοδος των πρώτων έξι μηνών τραυμάτισε την οικονομία, διέλυσε τη κοινωνική συνοχή και είχε ως οδυνηρό τίμημα, την υπερφορολόγηση και τη διάλυση της μεσαίας τάξης. Έτσι θα αποδειχθεί ότι ο κ. Τσίπρας δεν είχε σχέδιο εξόδου από την κρίση, αλλά σχέδιο κατάληψης της εξουσίας» λέει χαρακτηριστικά.

Ασκώντας έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κικίλιας τονίζει πως τώρα αρχίζουν τα μεγάλα προβλήματα για την σταθερότητα στα Βαλκάνια. «Η διεθνής κοινότητα, προφανώς και επιζητά να επιλύει διαφορές, με οποιοδήποτε κόστος. Κάθε χώρα όμως, διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Εμείς δε δεχόμαστε το κόστος αυτό να το πληρώσει η Ελλάδα και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για αυτό το σκοπό. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να εξουδετερωθούν όλες οι βλαπτικές συνέπειες της Συνθήκης των Πρεσπών. Και σας αναφέρω για παράδειγμα τα 10.000 μακεδονικά προϊόντα, την τύχη των οποίων θα αποφασίσει μια επιτροπή ευρωπαίων γραφειοκρατών» λέει υπενθυμίζοντας τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η ΝΔ ως κυβέρνηση θα διατηρεί το δικαίωμα του βέτο στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.

Κληθείς να σχολιάσει την ανησυχία του υπουργού Αμύνης Ευάγγελου Αποστολάκη περί της πιθανότητας ατυχήματος στο Αιγαίο, στον απόηχο της εντεινόμενης τουρκικής προκλητικότητας, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ υποστηρίζει πως η Ελλάδα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον πρέπει να είναι ισχυρή, ανταγωνιστική και περήφανη για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία και προσθέτει:

«Όμως, υπουργός Άμυνας δεν είσαι για να μεταφέρεις τις ανησυχίες σου δημοσίως. Είσαι για να εξασφαλίζεις, σε συνεργασία με τα επιτελεία, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και να προστατεύεις τα κυριαρχικά δικαιώματα της Πατρίδας με αποφασιστικότητα, σχέδιο και πυγμή».

Τέλος αναφερόμενος στα κρούσματα ανομίας ο κ. Κικίλιας τονίζει πως τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας αποτυπώνουν την χαώδη διαφορά στην δημόσια τάξη και την ασφάλεια μεταξύ 2014 και των τεσσάρων χρόνων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι Αθηναίοι και όλοι οι Έλληνες θα δουν: Μηχανές των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκαν ή απαξιώθηκαν, να περιπολούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της πόλης, με δυνατότητα άμεσης παρέμβασης. Μικτές ομάδες όλων των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ σε καθημερινές περιπολίες. Κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου που αποφυλάκισε περισσότερους από 2500 καταδικασθέντες για κακουργήματα όπως και την δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Αλλαγή του νόμου για το άσυλο στα Πανεπιστήμια, ώστε να μην αποτελεί άσυλο των κάθε λογής εγκληματιών και παρανόμων. Το δικαίωμα στην ασφάλεια είναι κοινωνικό αίτημα, δεν έχει αριστερό ή δεξιό πρόσημο» τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας.