ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ναι» σε κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, λέει ο Πέτρος Κόκκαλης

Την ανάγκη σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίο διαμήνυσε ότι  «είναι ολέθριο για την Ευρώπη να ορίσουν το μέλλον της, σκοταδιστικές και μισαλλόδοξες δυνάμεις».

Μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Έθνος», ο γνωστός επιχειρηματίας τάχθηκε υπέρ της συγκρότησης μίας κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης, χωρίς «fake news» και «λαϊκισμούς», στη βάση των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Ερωτηθείς γιατί «κάποιος προοδευτικός πολίτης να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να "σταυρώσει" εσάς ειδικά», ο κ. Κόκκαλης εξήγησε τα εξής:

«Για δύο λόγους. Πρώτον διότι μέσα σε εξαιρετικά αντίξοες οικονομικές συνθήκες κατάφερε να κρατήσει την κοινωνία όρθια και δεύτερον επειδή έλαβε την πρωτοβουλία να ανταποκριθεί στην μεγάλη ανάγκη των καιρών και να προτείνει μια συμμαχία των προοδευτικών δυνάμεων.

»Τώρα, όσον με αφορά, ζητώ την ψήφο των συμπολιτών μου διότι εκτιμώ ότι με την εμπειρία ετών στο συγκεκριμένο θέμα, έχω την ικανότητα και το πάθος να ανταποκριθώ στη σκληρή μάχη που θα δώσουμε. Γιατί αφοσιώνομαι σε αυτό που κάνω και είμαι άνθρωπος του αποτελέσματος».

Και συνέχισε: «Εδώ που βρισκόμαστε, τα λόγια δεν αρκούν να σταματήσουν την κλιματική αλλαγή ή την άνοδο ακροδεξιών αντιλήψεων. Αποτελούμε μια επιλογή στις επικείμενες ευρωεκλογές, όσων θέλουν να υπερασπιστούν τη δημοκρατία, την κοινωνική συνοχή, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». 

Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτός που θα έχει το προβάδισμα ανάμεσα στις νέες ηλικίες», διότι «οι νέοι έχουν πάντα στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον».

naftemporiki.gr