LIFESTYLE

Η μαύρη γαζέλα, Ναόμι Κάμπελ, στη μάχη κατά του Έμπολα

naomi cabell

Διάσημη για το φιλανθρωπικό της έργο, η μαύρη γαζέλας της πασαρέλας, η εκρηκτική Ναόμι Κάμπελ αποφασίζει και πάλι να «επιστρατεύσει» τον λαμπερό χώρο της μόδας για καλό σκοπό. Αυτή την φορά προβληματισμένη από την ανεξέλεγκτη όπως όλα δείχνουν επέκταση των κρουσμάτων του ιού Έμπολα επιχειρεί με τον δικό της τρόπο να χτυπήσει το καμπανάκι κινδύνου.

«Φοβάμαι. Οι άνθρωποι δεν έχουν σαφή εικόνα για το τι σημαίνει Έμπολα. Ένας ιός που δεν κάνει διακρίσεις…», δήλωσε η Ναόμι Κάμπελ στην εφημερίδα New York Post και ανακοίνωσε πως θα συνδράμει και η ίδια με τη σειρά της στη μάχη κατά του φονικού ιού.

Όπως ανέφερε, σχεδιάζει φιλανθρωπικές επιδείξεις μόδας, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για την καταπολέμηση του Έμπολα.

Θα πραγματοποιήσει δύο fashion shows το Φεβρουάριο, ένα κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας στη Νέα Υόρκη και άλλο ένα στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η μαύρη γαζέλα «επιστρατεύει» τον κόσμο της μόδας για καλό σκοπό. Έχει διοργανώσει ντεφιλέ για τον τυφώνα Κατρίνα, για τον σεισμό στην Αϊτή το 2010, καθώς και για τον πρόσφατο σεισμό στην Ιαπωνία και το τσουνάμι το 2011. Όλα αυτά στο πλαίσιο του κινήματος «Fashion For Relief», που ξεκίνησε το 2005.