ΔΙΕΘΝΗ

Βίντεο – «Κάηκαν» οι Βρυξέλλες. Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες. Μαζική η διαδήλωση κατά των μέτρων λιτότητας.

130.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια από τις πιο ιστορικές κινητοποιήσεις, εναντίον των πολιτικών λιτότητας, στο κέντρο των Βρυξελλών, την Πέμπτη το απόγευμα και παρά τη μαζική συμμετοχή και την ειρηνική διαδήλωση,

γρήγορα η ένταση κορυφώθηκε και δεν άργησαν να ξεσπάσουν άγρια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικοί.

«Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Πιέρ Μέις. «Δεν μπορώ να σας πω αν είναι αστυνομικοί ή διαδηλωτές», πρόσθεσε.

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πετώντας τους διάφορα αντικείμενα, ακόμη και με τα κιγκλιδώματα που είχαν τοποθετηθεί, ενόψει της σημερινής διαδήλωσης, ενώ αναποδογύρισαν πολλά από τα οχήματα που βρέθηκαν στο δρόμο τους και τους έβαλαν φωτιά.

Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους απάντησαν, κάνοντας χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.

 

 

 

Απεργίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε διάφορους κλάδους τις επόμενες εβδομάδες, πριν τη γενική, εθνική απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Τα συνδικάτα, αλλά και τα σοσιαλιστικά και οικολογικά κόμματα όπως και η άκρα αριστερά, καταγγέλλουν κυρίως την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το 2015 ένα μέτρο που ίσχυε ως τώρα στο Βέλγιο βάσει του οποίου οι μισθοί και τα κοινωνικά επιδόματα ακολουθούν αυτόματα την αύξηση του κόστους ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ