ΔΙΕΘΝΗ

Ο εκτελεστής του Μπιν Λάντεν περιγράφει για τον διαβόητη τρομοκράτη : «: Ήταν φοβισμένος, ήξερε…»

osama

Ο Ρομπ Ο’ Νιλ συνεχίζει να προκαλεί σεισμό με τις αποκαλύψεις του για τον Μπιν Λάντεν και την ημέρα εκείνη που εκείνος και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του σκότωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα σε μυστική επιχείρηση.

«Ο Μπιν Λάντεν ήταν φοβισμένος, ήξερε ότι ήμασταν εκεί για να τον σκοτώσουμε. Και αυτό είναι γεγονός» δήλωσε ο Ο’ Νιλ σε συνέντευξή του στο CNN την Παρασκευή, ενώ, επιμένει στην εκδοχή του παρά τις όποιες αντιδράσεις.

«Δεν μου καίγεται καρφί αν με πιστεύουν. Τον σκοτώσαμε. Ακόμα και τώρα υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι λέω ψέματα. Λένε αυτά που τους λένε εκτός κι αν ήταν σε αυτό το δωμάτιο. Και δυστυχώς για μένα στο δωμάτιο ήμασταν δύο και ο ένας, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι νεκρός», δήλωσε το πρώην μέλος της SEAL σημειώνοντας ότι «ήμασταν προετοιμασμένοι ότι δεν θα επιστρέψουμε ζωντανοί από την αποστολή.

«Ημασταν μια ομάδα που ξέραμε ότι είχε έρθει η ώρα μας και έτσι ήμασταν απόλυτα ειλικρινείς ο ένας απέναντι σ τον άλλο. Και κανείς μας δεν φοβόταν. Είχαμε αποδεχθεί τη μοίρα μας», είπε. Ο Ρομπ Ο’ Νιλ αποκάλυψε επίσης ότι μετά την επιχείρηση συναντήθηκε με συγγενείς θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου τα οποία τον ευχαρίστησαν όταν τους αποκάλυψε τον ρόλο του στην επιχείρηση.

Χάος στους Navy Seals για το ποιος σκότωσε τον Μπιν Λάντεν

Η επίλεκτη αυτή δύναμη τηρεί τον κώδικα της σιωπής που απαγορεύει στα μέλη της να διεκδικούν δημοσίως τα εύσημα για τις πράξεις τους. Ωστόσο ο Ο Νίλ προέβη σε αποκαλύψεις. Ο ίδιος ο Ο΄Νιλ ισχυρίζεται ότι μαζί με έναν συνάδελφό του–η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη–ανέβηκαν με τις σκάλες στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου κρυβόταν ο μπιν Λάντεν και τον είδαν να ξεπροβάλλει το κεφάλι του από την πόρτα ενός εκ των δωματίων.

Ο κομάντο που δεν κατονομάζεται, με το δάκτυλο στη σκανδάλη και ως επικεφαλής της ομάδας, πυροβόλησε τον μπιν Λάντεν, αλλά σύμφωνα με τον Ο΄Νιλ, αστόχησε.

Rob-Oneill-ektelestis-obama-6-570

Ποιος είναι ο Ρομπ Ο Νίλ

Τις τελευταίες ημέρες επικρατούσε φρενίτιδα στις ΗΠΑ, με την επικείμενη αποκάλυψη της ταυτότητας του εν λόγω αξιωματικού, καθώς το Fox News είχε προαναγγείλει ότι θα μεταδώσει συνέντευξή του στα τέλη του μήνα. Ομως, η βρετανική εφημερίδα, πρόλαβε το αμερικανικό δίκτυο και έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το όνομά του.

Ο Ρομπ Ο’Νιλ είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος αξιωματικός, που αποστρατεύθηκε έπειτα από υπηρεσία 16 ετών. Ο πατέρας του, Τομ Ο’Νιλ, μιλώντας στην Daily Mail τόνισε ότι «Ο κόσμος μας ρωτά αν φοβόμαστε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μας επιτεθεί επειδή ο Ρομπ βγαίνει στη δημοσιότητα. Εγώ απαντάω ότι θα ζωγραφίσω έναν μεγάλο στόχο στην πόρτα του σπιτιού μας και θα πω »ελάτε»».

Ο 38χρονος Ο’Νιλ είναι πρώην μέλος της «ομάδας των 6», που έχει εμπνεύσει και κινηματογραφικά σενάρια, καθώς εμφανίζεται στις ταινίες «Zero Dark Thirty», «Captain Phillips» και «Lone Survivor».