ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Με εντολή Σαμαρά… τα έδωσε όλα ο Χαρδούβελης στους δανειστές

xardouvelis

Κορυφώνονται οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να κλείσει η συμφωνία ενόψει της εφαρμογής της νέας πιστωτικής γραμμής στήριξης από το 2015.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», η κυβέρνηση μπαίνει στη «μάχη» με 10 επιχειρήματα, ώστε να ξεπεραστούν και τα τελευταία εμπόδια, αλλά και να αποφευχθούν νέα μέτωπα.

Στην κορυφή της ατζέντας, θα βρεθούν 10 κατευθύνσεις. Αυτές είναι:

1. Η διοικητική ενοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, η εξομοίωση των όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης και η κατάργηση όλων των εξαιρέσεων για σύνταξη πριν από τα γενικά όρια ηλικίας.

2. Η κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων.

3. Η αλλαγή του φοροελεγκτικού μηχανισμού και η διασφάλιση της ανεξαρτησίας της ΓΓ Εσόδων.

4. Η ολοκλήρωση των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο και η προσαρμογή του πλαισίου για τις απεργίες στα ευρωπαϊκά δεδομένα.

5. Οι αλλαγές στη Δικαιοσύνη.

6. Η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ.

7. Η εφαρμογή νέου ολοκληρωμένου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο από το 2016.

8. Ο περιορισμός μη μισθολογικών δαπανών στο Δημόσιο.

9. Η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων.

10. Η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, μια τέτοια συμφωνία, συνοδεύεται από υπογραφή νέου Μνημονίου, κάτι που όμως η ελληνική πλευρά προσπαθεί να αποφύγει.

Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει κάποια συμφωνία, όπως και αν ονομαστεί, η οποία θα περιλαμβάνει κάποιες δεσμεύσεις για την Ελλάδα. Αν όμως αυτή, θα πρέπει να περάσει και από τη Βουλή, τότε θα μιλάμε πράγματι για μια πολύ επικίνδυνη αποστολή για την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.