ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα αναταραχή στα ΑΕΙ – Υπό κατάληψη η Νομική και η Πρυτανεία του Μετσόβιου Πολυτεχνείου

katalipsi

Νέα αναταραχή στα πανεπιστήμια με «χορό» καταλήψεων προκαλεί η πρόταση της πρυτανείας του Καποδιστριακού για ηλεκτρονική ψηφοφορία των φοιτητών προκειμένου να αποφασίζουν για καταλήψεις και άλλα σημαντικά θέματα

Ήδη τέσσερα μέτωπα έχουν δημιουργηθεί έως σήμερα ενώ εκφράζονται φόβοι ότι οι καταλήψεις θα συνεχισθούν και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σήμερα και αύριο φοιτητικοί σύλλογοι έχουν προγραμματίσει νέες συνεδριάσεις.

Μετά την κατάληψη της Κοσμητείας των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής σε κατάληψη βρίσκεται:

– η Νομική σχολή

-το κτίριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας χωρίς να αποκλείεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των φοιτητών.

Σήμερα και την Παρασκευή δεν θα διεξαχθούν μαθήματα στα τμήματα Νομικής, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, καθώς το κτίριο τελεί από την Τρίτη το απόγευμα υπό κατάληψη από ομάδα φοιτητών.

Σε ανακοίνωση πάντως για την κατάληψη που εξέδωσε η πρυτανεία του ΕΜΠ τονίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές «έχουν αποδείξει ότι είναι ανοικτές στον ακαδηµαϊκό διάλογο που διασφαλίζει την δυνατότητα ελεύθερης διατύπωσης των απόψεων όλων των πλευρών.

«Δεν µπορούν όµως να παρακολουθούν µε απάθεια ενέργειες που εµποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύµατος και την ελεύθερη και δηµοκρατική λειτουργία των ακαδηµαϊκών του οργάνων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η ΔΑΠ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι φοιτητές της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς (ΕΑΑΚ) «επιτέθηκαν απρόκλητα και με βίαιο τρόπο σε μέλη της και ανεξάρτητους φοιτητές που έτυχε εκείνη την ώρα να βρίσκονται στη Νομική.

Παράλληλα κυκλοφορεί βίντεο στο internet με σκηνές έντασης μεταξύ των φοιτητών ενώ «φωτιά» έχει πάρει το διαδίκτυο από αναρτήσεις για την κατάσταση στα Πανεπιστήμια