LIFESTYLE

Ο «κακός χαμός» στα βραβεία «Κάρολος Κουν», αρνήθηκε να παραλάβει την τιμητική της διάκριση, η Χρυσούλα Διαβάτη, ζητώντας να κληθεί η αστυνομία θεάτρου. Η αποστομωτική απάντηση του Σάκη…

Βραβείο αρχαίου δράματος για τον Σάκη Ρουβά!

Αποχωρήσεις, φωνές, την ατέρμονη μάχη του ποιοτικού με το εμπορικό, την αστυνομία…θεάτρου, τα παράπονα και μια αποστομωτική απάντηση, του Σάκη Ρουβά, που καταχειροκροτήθηκε….περιείχε η  σουρεαλιστική παράσταση, στην οποία μετατράπηκε η απονομή των βραβείων «Κάρολου Κουν» και των  Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2013 – 14 της Ένωσης Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών, μέλους της Διεθνούς Ενώσεως Κριτικών Θεάτρου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η Χρυσούλα Διαβάτη, αρνήθηκε να παραλάβει την Τιμητική Διάκριση Διεθνούς Ρεπερτορίου που της απονεμήθηκε για τον ρόλο της στην παράσταση «Δύο γυναίκες χορεύουν». Ωστόσο ανέβηκε στο πόντιουμ των βραβείων κι από εκεί η ξέσπασε. Η γνωστή ηθοποιός χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε αυτόν «φωτογράφισε» τον Σάκη Ρουβά, που τιμήθηκε με το Βραβείο Αρχαίου Δράματος. «Να καλέσουν την αστυνομία θεάτρου να τακτοποιήσει τα θέματα γιατί τα βραβεία πηγαίνουν σε stars και μοντέλα», είπε και αποχώρησε…

Στο Σάκη Ρουβά απονεμήθηκε το μεγάλο βραβείο Αρχαίου Δράματος για την ερμηνεία του ως Διόνυσος στην τραγωδία Βάκχαι του Ευρυπίδη το περασμένο καλοκαίρι.

«Με τι εφόδια πήρε το βραβείο» ακούστηκε μια γυναικεία φωνή όταν ο Σάκης Ρουβάς ανέβηκε στη σκηνή της αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος στο Μέγαρο Μουσικής για να παραλάβει το βραβείο του.

«Με την ψυχή μου» φώναξε ο Ρουβάς που πιο ετοιμόλογος και σίγουρος από ποτέ έδειξε να πατά σε ένα χώρο που τον έχει αμφισβητήσει, που τον θεωρεί παρείσακτο.

Η ατάκα αυτή έδωσε και την «πάσα» στον Ρουβά να πει κατά τη βράβευσή του «Δεν θα επιτρέψω σε καμία αστυνομία θεάτρου να μου απαγορεύσει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι».

Τα πνεύματα προσπάθησε να ηρεμήσει ο Κυριάκος Λουκάκος (πρόεδρος της επιτροπής μουσικής) λέγοντας πως σε αυτή την εκδήλωση βραβεύονται άνθρωποι και προσπάθειες, όχι προκαταλήψεις.