ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πάγκαλος Ψινάκης Πατούλης…Τί ετοιμάζουν οι τρεις τους;

Μια πρωτοβουλία, που ήδη έχει συζητηθεί πολύ και έχει δεχθεί πολλούς υποστηρικτές.

Την ερχόμενη Κυριακή 18 Ιανουαρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, στις 8 μ.μ. έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Την πρωτοβουλία στηρίζουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, οι οποίοι κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου επεσήμαναν ότι πρόκειται για ένα αυτοδιοικητικό πανελλαδικό κάλεσμα ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για την επιστροφή των Γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Η Κυριακή επελέγη συμβολικά καθώς εκείνη την ημέρα επιστρέφει τμήμα των γλυπτών του Παρθενώνα που είχε δανειστεί στο μουσείο του Ερμιτάζ από το Βρετανικό Μουσείο. Υποστηρικτής της εν λόγω συμβολικής διαμαρτυρίας υπό το φως είναι επίσης και ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, καθώς μέσω του προσωπικού του ιστότοπου αλλά και των λογαριασμών του στα social media έχει ζητήσει την προσέλευση του κόσμου έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης.

Η σχετική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων τον κ. Ψινάκη, για τη δημιουργία Αμφικτυονίας Αρχαίων Δήμων της χώρας, με έδρα τον Μαραθώνα, που στόχο θα έχει την προστασία και τη διάδοση της πολιτιστικής κληρονομιάς.