ΔΙΕΘΝΗ

Ανατριχίλα! Τούρκοι «τίμησαν» τους μακελάρηδες που αιματοκύλισαν το Charlie Hebdo και το Παρίσι

Περίπου 100 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν μπροστά σε  τέμενος στη συνοικία Φατίχ, όπου ζουν πολλοί θρησκευόμενοι μουσουλμάνοι, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στους Σερίφ και Σαΐντ Κουασί, τους 2 δράστες της πολύνεκρης επίθεσης εναντίον της σατιρικής εφημερίδας.

Μετά την πρόσκληση μιας ακραίας ισλαμιστικής ένωσης, της Αδελφικής Πλατφόρμας των Συντρόφων του Προφήτη, οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν κρατούσαν ένα πανό όπου ήταν ζωγραφισμένα τα πρόσωπα των αδελφών Κουασί και του αρχηγού της Αλ Κάιντα, του Οσάμα Μπιν Λάντεν, όπως επίσης και πλακάτ με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Κουασί».

Η τουρκική αστυνομία εμπόδισε το πλήθος, που φώναζε το σύνθημα «ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος» ενώ έψαλε μία επικήδεια προσευχή, να διαδηλώσει γύρω από το τέμενος.

«Υπήρχαν 2 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι και κανείς δεν αντέδρασε. Η ημέρα έφθασε όπου, με τη βοήθεια του Αλλάχ, δύο ή τρεις άνθρωποι τιμώρησαν και εξευτέλισαν τους άπιστους. Σήμερα, όλα τα μέσα ενημέρωσης της Δύσης και οι άπιστοι γνωρίζουν ότι οι μουσουλμάνοι θα πουν την τελευταία λέξη με το να πάρουν την εκδίκησή τους!» είπε ένας εκ των διοργανωτών της συγκέντρωσης, ο Μπαϊράμ Σαμσάμ.