ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φιντέλ Κάστρο ζει! Οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν

Τέλος ωστόσο στα σενάρια έδωσε ο ίδιος ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας. Η επίσημη εφημερίδα "Γκράνμα" και άλλα επίσημα κουβανικά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν  το βράδυ τις πρώτες εδώ και σχεδόν έξι μήνες φωτογραφίες του πρώην προέδρου Φιντέλ Κάστρο, επιδιώκοντας να σταματήσουν τις φήμες για την κατάσταση της υγείας του.

"Ο Φιντέλ είναι ένα εξαιρετικό ον" είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσιεύεται στην "Γκράνμα" και σε άλλα μέσα ενημέρωσης, συνοδευόμενο από πολλές φωτογραφίες από μια συνάντηση ανάμεσα στον 88χρονο πατέρα της κουβανικής επανάστασης και τον επικεφαλής της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακών Φοιτητών Ράντι Περντόμο Γκαρσία.

Στις φωτογραφίες αυτές, ο Φιντέλ Κάστρο εμφανίζεται με μπλε αθλητική φόρμα να συζητάει με τον Περντόμο Γκαρσία, ενώ στο άρθρο που συνοδεύει τις φωτογραφίες και υπογράφεται από τον φοιτητικό ηγέτη, αποκαλύπτεται πως οι φωτογραφίες τραβήχθηκαν στη διάρκεια συνάντησης στις 23 Ιανουαρίου στην κατοικία του πρώην αρχηγού του κράτους στη δυτική Αβάνα.

Οι φήμες για την κατάσταση υγείας του Κάστρο εντάθηκαν έπειτα από την ανακοίνωση που έκανε στις 17 Δεκεμβρίου ο νεότερος αδερφός του και νυν πρόεδρος Ραούλ Κάστρο από κοινού με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα περί αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Κάστρο που αρθρογραφεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα δεν είχε κάνει έστω γραπτώς την εμφάνισή του έκτοτε μέχρι την περασμένη εβδομάδα οπότε και εξέφρασε τη στήριξή του στον αδερφό του για τη σχετική συμφωνία με τις ΗΠΑ.