ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Τσίπρας «απολύει» την Αλαμουντίν. Τί θα γίνουν τα 250.000 ευρώ που είχε πάρει ως προκαταβολή για τα γλυπτά;

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Στέφανο Κασιμάτη της «Καθημερινής», το δικηγορικό γραφείο των Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ έχει ήδη λάβει αμοιβή ύψους 250.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του στο θέμα της επιστροφής των γλυπτών στην Ελλάδα. Οι δικηγόροι της εταιρείας δέχτηκαν την εν λόγω αμοιβή για την υποβολή πλήρους γνωμάτευσης με συγκεκριμένες νομικές συμβουλές και προτάσεις για το πώς θα πρέπει η Ελλάδα να χειριστεί το θέμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας από τη μεριά του φέρεται να μην επιθυμεί τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Βρετανών νομικών συμβούλων σύμφωνα πάντα με τον Στέφανο Κασιμάτη, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Κρίνοντας από τα όσα έχει πει ως τώρα με την ιδιότητα του υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού ο Αριστείδης Μπαλτάς, φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση δεν σκοπεύει να συνεχίσει τη συνεργασία με την Αμάλ Αλαμουντίν, παρότι η δικηγορική εταιρεία της έχει ήδη λάβει 200.000 βρετανικές λίρες για τη γνωμάτευση που ετοιμάζει σχετικά με την επιστροφή των Μαρμάρων. Φυσικά, τα Ελγίνεια είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επιστρέψουν στην Ελλάδα, είτε με Αμάλ είτε χωρίς. Όμως η εμπλοκή στο ζήτημα της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ έδωσε στο θέμα διεθνή προβολή που είχαμε να δούμε όμοιά της από την εποχή της ακατονόμαστης. Τι τα θέλετε όμως; Άντε να εξηγήσεις στον θεωρητικό των Δεκεμβριανών του 2008 ότι η φάτσα της Αμάλ πουλάει περισσότερο από της Νάντιας Βαλαβάνη…»