ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 22χρονη Αγγελική σε απόρρητη λίστα με δέκα υπόπτους

Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», αναλυτές της ΕΥΠ είχαν συντάξει το περασμένο φθινόπωρο απόρρητη λίστα με στοιχεία ατόμων που θεωρήθηκε πιθανό να μετέχουν σε ένοπλες οργανώσεις. Ο κατάλογος των υπόπτων περιελάμβανε «κάτι λιγότερο» από δέκα άτομα, ανάμεσα στα οποία την 22χρονη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Σημειώνεται ότι η έκθεση των αναλυτών της ΕΥΠ είχε τεθεί υπόψη του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ», η έρευνα της ΕΥΠ διεξήχθη το διάστημα μετά τη σύλληψη του 32χρονου Αντώνη Σταμπούλου, ο οποίος κατηγορείται ως συνεργός του έγκλειστου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Νίκου Μαζιώτη. Ο Σταμπούλος εντοπίστηκε την 1η Οκτωβρίου από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής έξω από κλειστό γκαράζ που φέρεται να είχε μισθώσει ο ίδιος ο Μαζιώτης, στην οδό Δενισλίου 2 στον Βύρωνα. Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ο Σταμπούλος είχε μεταβεί στο γκαράζ-αποθήκη προκειμένου να απομακρύνει από το εσωτερικό του τη σχάρα οροφής και τα κλειδιά του κλεμμένου Nissan Sunny που ο «Επαναστατικός Αγώνας» είχε χρησιμοποιήσει στην επίθεση κατά του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, τη 10η Απριλίου 2014.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην «Κ» ότι το διάστημα που ακολούθησε τη σύλληψη Σταμπούλου υπάλληλοι της ΕΥΠ προχώρησαν σε ανάλυση πληροφοριών και συνέταξαν απόρρητη έκθεση στην οποία συμπεριέλαβαν άτομα έξω από τα «ραντάρ» των διωκτικών αρχών και με προφίλ παρόμοιο με αυτό του Σταμπούλου (λευκό ποινικό μητρώο, περιφερειακή δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο κ.ά.). Η ίδια πηγή ενημέρωσης αποκάλυψε ότι τη λίστα των υπόπτων συγκροτούσαν λιγότερα από δέκα άτομα, ανάμεσα στα οποία βρισκόταν και η νεαρή φοιτήτρια από το Αίγιο, Αγγελική Σπυροπούλου.

Σημειώνεται ότι μέχρι την ημέρα της σύλληψής του, η μόνη επαφή που είχε ο Αντώνης Σταμπούλος με την Αστυνομία ήταν κατά τη διάρκεια προσαγωγής του για αφισοκόλληση στο Α.Τ. Κολωνού. Η 22χρονη Σπυροπούλου, αντίστοιχα, ταυτοποιήθηκε στις αρχές Ιανουαρίου (μερικούς μήνες δηλαδή μετά τη σύνταξη της έκθεσης της ΕΥΠ) ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και έκτοτε αναζητείται για να συλληφθεί. Τα στοιχεία των υπόλοιπων υπόπτων για συμμετοχή σε οργανώσεις του λεγόμενου αντάρτικου πόλης τελούν σε γνώση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ., στην οποία εξάλλου κοινοποιήθηκε από την ΕΥΠ η σχετική απόρρητη έκθεση.

Η νεαρή Σπυροπούλου ταυτοποιήθηκε ως το άτομο που είχε ουσιαστικά αναλάβει να φέρει σε πέρας το σχέδιο απόδρασης των φυλακισμένων μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού. Με πρόσχημα πτυχιακή εργασία σχετικά με πολιτικούς κρατουμένους, η 22χρονη που δεν είχε ποινικό παρελθόν επισκεπτόταν τα μέλη της οργάνωσης στη φυλακή, αντάλλασσε μαζί τους κωδικοποιημένα μηνύματα, ενώ φέρεται να μίσθωσε τη γιάφκα στην Περαχώρα Λουτρακίου, όπου η Αστυνομία εντόπισε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών.

πηγή: Καθημερινή