ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Δεν μπορούσα να μη βοηθήσω τα παιδιά μου» λέει η μάνα των αδελφών Τσάκαλου

«Εχω δυο παιδιά στη φυλακή. Δεν μπορούσα να μην  τα βοηθήσω. Δέχομαι την κατηγορία για υπόθαλψη εγκληματία, δεν έχω όμως σχέση με τρομοκρατία». Αυτό φέρεται να υποστηρίζει ενώπιον του ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η οποία συνελήφθη καθώς μεταξύ άλλων φέρεται να προσέφερε καταφύγιο στο σπίτι της στη Σαλαμίνα στην Αγγελική Σπυροπούλου -πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση απόδρασης του Χρ.Ξηρού.

Από την πλευρά της η 26χρονη σύντροφος του Γερασιμου Τσάκαλου, αδελφού του Χρήστου, που εχει κληθεί να απολογηθεί για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί.

Ειδικότερα, η 26χρονη αρνείται ακόμη και την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία που της αποδίδεται. Η κατηγορουμένη φέρεται να υποστηρίζει: «Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα οτι κρυβόταν η Αγγελικη».

Εν τω μεταξυ, τυπική απολογια δίνει, συμφωνα με πληροφοριες, ο Χρηστος Τσάκαλος, ο οποίος οδηγήθηκε την Τρίτη ενωπιον του ανακροτή προκειμενου να απολογηθεί για τρομοκρατικές πράξεις που του αποδίδονται μετα τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Ο κατηγορούμενος όπως και άλλοι έγκλειστοι για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρηνων της Φωτιάς, εχουν ξεκινήσει ήδη απεργία πείνας ζητώντας να μην προφυλακιστεί η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, η 26χρονη σύντροφος του Γερασιμου Τσάκαλου και η 36χρονη φίλη τους.

Στον ανακριτή βρίσκεται και ο Γιώργος Πολύδωρος επίσης κρατούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς, ο οποίος επίσης  θα απολογηθεί για την υπόθεση Χριστόδουλου Ξηρού όπως επίσης και Χρήστος Τσάκαλος.