ΔΙΕΘΝΗ

Λιντσάρισαν 35χρονο κατηγορούμενο για βιασμό στην Ινδία – Έγιναν 42 συλλήψεις

Οι συλληφθέντες, όλοι τους άνδρες, κατηγορούνται για συμμετοχή στις ταραχές και την επίθεση στη φυλακή όπου κρατείτο ο 35χρονος Σαϊέντ Φαρίντ Χαν στην πόλη Ντιμαπούρ. Ο Χαν είχε συλληφθεί στις 24 Φεβρουαρίου για τον βιασμό 19χρονης. Την Πέμπτη, χιλιάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στη φυλακή, έβαλαν φωτιά και κατάφεραν να τον βγάλουν από το κελί του και να τον πάρουν μαζί τους.

Το πλήθος έγδυσε τον 35χρονο και τον διαπόμπευσε στους δρόμους της πόλης. Στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και κρέμασε το πτώμα του από τον πύργο ενός ρολογιού.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Χαν καταγόταν από το Μπαγκλαντές, όμως στην πραγματικότητα ήταν Ινδός, από το κρατίδιο Άσαμ και μιλούσε τη γλώσσα μπενγκάλι. Οι κάτοικοι του Νάγκαλαντ, κυρίως η φυλή των αυτοχθόνων Νάγκα, κατηγορούν συχνά τους μουσουλμάνους του Άσαμ και τους μετανάστες από το γειτονικό Μπαγκλαντές ότι εγκαθίστανται παράνομα στα εδάφη τους. Παλαιότερα μάλιστα είχαν εξαπολύσει εχθρικές εκστρατείες εναντίον των μεταναστών από το Μπαγκλαντές, υποστηρίζοντας «σαγηνεύουν» τις κόρες τους με σκοπό να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στη χώρα.