ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιός είναι ο εκλεκτός του Σαμαρά για τη θέση του αντιπροέδρου της ΝΔ, που «χήρεψε» μετά την παραίτηση Αβραμόπουλου

Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Μάκης Βορίδης είναι τα δύο πρόσωπα που ο πρόεδρος της ΝΔ σκέφτεται να αξιοποιήσει σε θέσεις «κλειδιά» του κομματικού μηχανισμού. Αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, το όνομα του πρώην προέδρου της Βουλής ακούγεται όλο και περισσότερο στα κεντρικά γραφεία στην Συγγρού για την χηρεύουσα θέση του αντιπροέδρου, μετά την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου. 

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης διατηρούν αρκετά καλή σχέση, ενώ ο τελευταίος γνωρίζει πολύ καλά την «γαλάζια» βάση στην οποία έχει σημαντικά ερείσματα από την περίοδο που ήταν γραμματέας του κόμματος. 

Επίσης, είναι από τα στελέχη που τόνιζαν από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρέπει να ανοίξει κανένα εσωκομματικό ζήτημα την δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς εκείνο που προέχει είναι το εθνικό συμφέρον. 

Γι' αυτό τον λόγο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποχώρησε μετά την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην κοινοβουλευτική ομάδα και δεν προσήλθε στην συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Κώστας Καραμανλής.

Ωστόσο, δεν αποκλείονται και οι εκπλήξεις, καθώς υπάρχουν εισηγήσεις να τοποθετηθεί στην συγκεκριμένη θέση πρόσωπο που να είναι νέος σε ηλικία και να σηματοδοτεί την ανανέωση που επιχειρεί να φέρει ο Αντώνης Σαμαράς στη ΝΔ. 

Στον Μάκη Βορίδη πιθανότατα θα προταθεί να αναλάβει τον συντονισμό των τομεαρχών τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Ο πρώην υπουργός είναι από τα στελέχη εκείνα που συνομιλούν τακτικά με τον πρόεδρο της ΝΔ και ανταλλάσουν απόψεις για την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. 

Σημαντικό ρόλο στο νέο κομματικό σχεδιασμό αναμένεται να αναλάβει και η Σοφία Βούλτεψη. Η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος αναμένεται να είναι επικεφαλής στην γραμματεία τεκμηρίωσης. Δηλαδή εκεί θα συγκεντρώνονται και θα ελέγχονται οι καταγγελίες πολιτών που αφορούν στην κυβέρνηση. 

Επίσης, θέση τομεάρχη αναμένεται να πάρουν οι Χρήστος Σταικούρας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Σκρέκας κ.α