ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έξαλλος ο Τσίπρας με τους υπουργούς-βουλευτές που πήραν αυτοκίνητο

 Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανακάλυψε ότι τα βουλευτικά αυτοκίνητα έχουν αποκτηθεί με το σύστημα του leasing και ότι το συμβόλαιο με τη συγκεκριμένη εταιρεία λήγει στο τέλος του 2015 και το σημαντικότερο, ότι δύσκολα μπορούν να το σπάσουν.

Όμως, κάλεσε τους βουλευτές να αρνηθούν αυτό το προνόμιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα προκλητικό. Η κλήρωση για τα βουλευτικά αυτοκίνητα πραγματοποιήθηκε χθες και οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή.

Έως αργά το βράδυ ουδείς εν των αρμοδίων ήθελε να δώσει επισήμως στοιχεία. Ανεπισήμως, όμως, υπηρεσιακό στέλεχος του Κοινοβουλίου έλεγε χθες ότι συνολικά είναι λιγότεροι των 50 οι νέοι βουλευτές που δεν δέχθηκαν να παραλάβουν αυτοκίνητο. 

Τώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατεί ένταση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Τσίπρα να ζητά από τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψουν τα επιχειρησιακά αυτοκίνητα. Ο κ. Τσίπρας θεωρεί αδιανόητα να κάνουν χρήση αυτού του προνομίου-το οποίο καταδίκαζαν όσο βρίσκονταν στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης-ιδιαίτερα οι βουλευτές και οι υπουργοί που βρίσκονται εντός του Λεκανοπεδίου.

Αρνήθηκαν να κάνουν χρήση αυτού του προνομίου η κ. Ελένη Ψαρρέα και οι Ν. Φίλης, Γιώργος Δημαράς και Μ. Μουσταφά (από τον ΣΥΡΙΖΑ), ο κ. Γ. Κουμουτσάκος (από τη Νέα Δημοκρατία), ο κ. Στ. Θεοδωράκης, η κ. Αντιγόνη Λυμπεράκη, η κ. Σταυρούλα Αντωνάκου και οι κ. Γ. Αμυράς και Π. Καρκατσούλης από τους συνολικά 17 του Ποταμιού –σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κόμμα είναι το μόνο που έδωσε στοιχεία– και ο κ. Θ. Παπαχριστόπουλος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.