ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βίκυ Σταμάτη: παρέμβαση Αρείου Πάγου για τις συνθήκες κράτησης στο Δρομοκαΐτειο

«Η ίδια η κυρία Σταμάτη κάνει διαρκώς σχέδια για το πώς θα πεθάνει» κατέθεσαν οι γιατροί ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών κι έτσι η άλλοτε βασίλισσα των κοσμικών σαλονιών βρέθηκε φρουρούμενη στο ψυχιατρείο.

Τώρα η Βίκυ Σταμάτη, στην συνέντευξή της, λέει ότι έχει εναποθέσει τις ελπίδες της στη νέα κυβέρνηση. Πιστεύει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών, θα ευαισθητοποιηθεί και θα παρέμβει προκειμένου να βρεθεί ξανά κοντά στο παιδί της. 

«Έχω εμπιστοσύνη σε αυτή τη νέα κατάσταση ξέρετε» λέει καθώς κατευθύνεται σε άλλα σημεία του δωματίου υποδεικνύοντας με το χέρι της έναν από τους τοίχους του. Είναι ζωγραφισμένος με φράσεις και μηνύματα που αφορούν την δικαστική της υπόθεση.

Και συμπληρώνει: «Έχω εμπιστοσύνη ότι ο πρωθυπουργός θα κοιτάξει με σοβαρότητα το θέμα μου που δεν είναι άλλο από τον γιο μου που αυτή τη στιγμή μεγαλώνει χωρίς μητέρα και πατέρα. Δεν πιστεύετε ότι αυτό είναι αρκετά σκληρό για μία μάνα; Να αποχωρίζεται τόσο βίαια το παιδί της;»

Στη συνέχεια αναφέρεται στην παρούσα ψυχολογική της κατάσταση παραδεχόμενη ότι αισθάνεται καλύτερα από ό,τι τον πρώτο καιρό. Στο ερώτημα εάν της λείπει η παλιά της ζωή απαντάει ότι το μόνο που της λείπει είναι η οικογένειά της ενώ εκφράζει την πεποίθησή της ότι στο τέλος θα δικαιωθεί.

πηγή: protothema