ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου’, επαναλαμβάνει ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων

"Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου", δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ο οποίος είχε παυθεί από τα καθήκοντά του, εν μέσω ερευνών για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Από τη μεριά του, ο θείος του 20χρονου απέδωσε ευθύνες στον τότε διευθυντή, υποστηρίζοντας πως δεν έλαβε μέτρα για την προστασία του και προσθέτοντας πως στη σχολή υπάρχουν σπουδαστές ηλικίας ακόμη και 27 ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη "Φως στο Τούνελ", ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής αποκάλυψε, πως γνώριζε τα ακραία περιστατικά που συνέβαιναν κι έψαχνε γεμάτος αγωνία τρόπους για να τα αντιμετωπίσει.

Όπως είπε, πριν από ένα χρόνο περίπου, τον Απρίλιο του 2014, επικοινώνησε με μία συμβουλευτική τηλεφωνική υπηρεσία υποστήριξης για γονείς και εφήβους. Ανέφερε πως διηύθυνε την Γαλακτοκομική Σχολή που φιλοξενούσε παιδιά από όλη την Ελλάδα και διέθετε οικοτροφείο. Ζήτησε τη συμβουλή ειδικών γιατί όπως είπε στη Σχολή εργάζονταν ως επί το πλείστον γεωπόνοι και όχι καταρτισμένοι εκπαιδευτικοί. Μια ομάδα τεσσάρων φοιτητών από την Κρήτη που είχαν μεγαλώσει στα βουνά και ήξεραν από όπλα όπως είπε χαρακτηριστικά, φερόταν βίαια σε ένα φοιτητή. Οι σύμβουλοι τον προέτρεψαν να μιλήσει στους γονείς τους για ενημέρωση και να τους ξανακαλέσει.

Εκείνος ένιωσε πως δεν κατάλαβαν πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση που αντιμετώπιζε και δεν ξανακάλεσε στην συγκεκριμένη υπηρεσία.

Μετά στο σάλο που ξέσπασε με την εξαφάνιση του παιδιού, η υπεύθυνη της υπηρεσίας ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ο ίδιος είχε επιχειρήσει και πριν από μήνες να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ιθύνοντες του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού. Με σχετική επιστολή του είχε προειδοποιήσει για πιθανές σοβαρές καταστάσεις μέσα στη Σχολή με νομικές προεκτάσεις. Είχε αναφερθεί στην έλλειψη προσωπικού αλλά και στο γεγονός ότι το οικοτροφείο φιλοξενούσε αγόρια και κορίτσια, ανήλικους και ενήλικους.