ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ξέσπασμα του θείου του Βαγγέλη: Ο διευθυντής της Γαλακτοκομικής ήξερε για τα βασανιστήρια-Το παιδί πρέπει να δικαιωθεί.

Μέσα στον ανείπωτο πόνο τους οι συγγενείς του Βαγγέλη ζητούν τη δικαίωση του παιδιού τους. 

Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό,Mega, ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη επιρρίπτει ευθύνες στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων επιρρίπτει ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη λέγοντας ότι γνώριζε τα βασανιστήρια που περνούσε ο ανιψιός του, ενώ ανέφερε πως γνωρίζοντας το χαρακτήρα του ανιψιού του, δεν πιστεύει ότι θα έφθανε στην αυτοκτονία. «Ο Βαγγέλης ήταν ήπιων τόνων. Κρατούσε μέσα του ό,τι περνούσε και προτιμούσε να μην μπλέκεται σε καβγάδες. Ζούσε μόνος του τον Γολγοθά των βασανιστηρίων των συμφοιτητών του. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήταν χαζός. Απλά έτσι ήταν ο χαρακτήρας του. Μιλούσε με τη μητέρα του μέρα παρά μέρα αλλά δεν έλεγε για όλα αυτά που του κάνουν».

Ενώ περιέγραψε ένα ανατριχιαστικό περιστατικό με πρωταγωνιστή  φοιτητή της Γαλακτοκομικής που είχε δέσει έναν μια πετσέτα στο λαιμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη και τον έσερνε προσθέτοντας ότι θα μπορούσε τότε, ο άτυχος νεαρός, να είχε πνιγεί. Αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούσαν στη σχολή, ο θείος του 20χρονου φοιτητή είπε πως τα πράγματα δεν ήταν καθόλου καλά ούτε από άποψη οργάνωσης αλλά ούτε και άποψη των ατόμων που σπουδάζουν σε αυτή. «Η αστυνομία θα ξεκινήσει προσαγωγές και ανακρίσεις. Το παιδί πρέπει να δικαιωθεί» προσέθεσε ο κ. Μυρωνάκης.

Τέλος, όσον αφορά το σημείο στο οποίο βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, ο κ. Μυρωνάκης τόνισε ότι ναι μεν ήταν δύσβατο, αλλά αν είχαν περάσει από εκεί θα το είχαν βρει το παιδί. «Σίγουρα θα τον είχαν δει» τόνισε.