ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι μαθητές, που έκαναν τον Γιάννη Μπουτάρη να δηλώσει…ντροπιασμένος!

Τα τρία παιδιά, συνοδευόμενα από τη διευθύντρια του σχολείου, Φωτεινή Γιαννίτση και άλλους καθηγητές τους μίλησαν στο βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για ένα πρόβλημα που τους ταλαιπωρεί τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για την λαϊκή αγορά που πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη έξω από το σχολείο τους στην οδό Κλεάνθους, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα των μαθητών προκαλεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου. Η διάταξη της λαϊκής αγοράς κάνει απροσπέλαστο το σχολείο, ενώ όπως ανέφεραν οι μαθητές, είναι αποκλεισμένο από οχήματα εκτάκτου ανάγκης, όπως ασθενοφόρα και πυροσβεστικά.

"Έχει τύχει να τραυματιστεί μαθήτρια και να αναγκαστούν να την πάρουν οι γονείς της γιατί το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να πλησιάσει το σχολείο", αναφέρει ένας από τους μαθητές. Δύο ακόμα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους μαθητές και τους αναγκάζουν να κάνουν μάθημα με κλειστά παράθυρα, ακόμα και το καλοκαίρι, είναι η έντονη δυσοσμία από τα ψάρια και τα υπόλοιπα τρόφιμα που πωλούνται στην αγορά, όπως και η φασαρία που δεν επιτρέπει την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος. Όπως είπε η μαθήτρια Ειρήνη Ηλιοπούλου, "το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό, έχουμε κάνει ακόμα και αίτημα για κατάληψη του σχολείου".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης σε απάντηση στις ομιλίες των παιδιών είπε πως "τα παιδιά μας έκαναν να ντρεπόμαστε. Αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πέντε φορές και αποδειχθήκαμε ανίκανοι να διορθώσουμε το πρόβλημα. Δεσμεύομαι ότι τον επόμενο μήνα θα σηκώσουμε τη λαϊκή και θα τη μεταφέρουμε σε άλλο μέρος".

 

 

 

πηγή:seleo.gr