ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καυγάς Κωνσταντοπούλου- Κ. Μητσοτάκη. Τι είπε η πρόεδρος της Βουλής και εξόργισε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ

Η κα Κωνσταντοπούλου, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε σχετικά με τους χειρισμούς της κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη (18/03) και σε σχέση με το αίτημα της Χρυσής Αυγής για τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας, εξαπέλυσε επίθεση στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι έκλεινε τη Βουλή για να αποφεύγεται ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.

"Αυτές οι επιλογές είναι που τελικά αποκαλύπτουν ότι εκείνο που εξυπηρετείτε δεν είναι το συμφέρον ούτε του λαού, ούτε της Δημοκρατίας", είπε χαρακτηριστικά.

Η κα Κωνσταντοπούλου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δεν γίνεται να της κάνουν κριτική όσοι έπαιρναν δώρα από τη Siemens, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στα προνόμια που απολάμβαναν πρώην πρωθυπουργοί, από τους οποίους έχει ζητήσει να παραδώσουν τα γραφεία που έχουν στη Βουλή (Σημίτης, Παπανδρέου, Μητσοτάκης).

Οι αναφορές της κας Κωνσταντοπούλου, προκάλεσε την "έκρηξη", του Κυριάκου Μητσοτάκη.

"Αρνούμαι ότι τα έχω πάρει από οποιονδήποτε και πρέπει να ανακαλέσετε. Εν πάση περιπτώσει σε αυτή την αίθουσα κυρία μου, δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Δεν θα συνδέετε μέλη της οικογένειας μου. Μπορώ να κάνω και εγώ αναφορές στη δικιά σας οικογένεια, αλλά δεν θα το κάνω. Δεν ήταν η καλύτερη σας μέρα σήμερα, αλλά να ξέρετε ότι τέτοιου είδους προσωπικές αναφορές δεν θα γίνονται αποδεκτές", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι είναι λογικό μετά από 60 χρόνια προσφοράς ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης να απολαμβάνει κάποια προνόμια, που προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής.