ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομική «τρομοκρατία» πάνω από την Ελλάδα – Τραπεζίτες μιλούν για την τελευταία μας ευκαιρία – Εξασθενούν έναν λαό οι δανειστές

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη επισημαίνουν ότι η τελευταία ευκαιρία για να "ξεκολλήσει" η διαπραγμάτευση και να πάρει ανάσες η οικονομία παίζεται στις Βρυξέλλες και στη συνέχεια στο Βερολίνο.

Τα μεγάλα αγκάθια για την Ελληνική Οικονομία είναι:

Α. Κόκκινα δάνεια και ληξιπρόθεσμα επιτείνουν την αίσθηση ασφυξίας καθώς καθημερινά διογκώνονται χωρίς να μπορεί να επιτευχθεί πολιτικό «φρένο» σε μια αυξητική τάση ιδιαίτερα καταστροφική για την Ελλάδα.    

Β. Το μαρτύριο της σταγόνας από την ΕΚΤ καθώς δεν βάζει το χέρι στην τσέπη. Συγκεκριμένα η χώρα μας ζήτησε 900 εκατομμύρια ευρώ και η Ε.Κ.Τ.  έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ. Και δεν είναι μόνο αυτό. Η ΕΚΤ έδωσε 400 εκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα 500 εκατομμύρια που υπολείπονται από τα χρήματα που δόθηκαν μέσω του ELA, δείχνουν την πίεση που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην ελληνική κυβέρνηση.

Με απλά λόγια σοβαρά πρόβλημα ρευστότητας για την Ελλάδα; Οδηγούμαστε σε οικονομική αυτοκτονία; Γιατί σφυρίζουν αδιάφορα οι εταίροι μας;