ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρφιά» Bloomberg: Οι δαπανηρές παρελάσεις και οι χοροί είναι το τελευταίο, που χρειάζεται η Ελλάδα.

Το δημοσίευμα χωρίς να θέλει να λοιδορήσει την εθνική εορτή της χώρας, αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι σε μια κρίσιμη περίοδο που η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις, οι δαπανηρές παρελάσεις και οι χοροί είναι το τελευταίο που χρειάζεται.

Παράλληλα, εντός της εβδομάδας θα υπάρξει νέα σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ προκειμένου να συζητήσει το θέμα της τραπεζικής ρευστότητας στην Ελλάδα και αναλόγως να αποφασίσει το ύψος του ELA που θα της δοθεί.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο άρθρο έτσι όπως είναι αποκλεισμένη η Ελλάδα από τις αγορές και τις κανονικές πράξεις χρηματοδότησης από την ΕΚΤ, μπορεί να βασίζεται στα 70 δισεκατομμύρια του ELA για να καλύψει ένα χρηματοδοτικό έλλειμμα που ολοένα και επιδεινώνεται μετά τις συνεχόμενες εκροές καταθέσεων.

«Ενώ οι επιθεωρητές αξιολογούν την υπόθεση της χρηματοδοτικής στήριξης της Ελλάδας, μιας από τις πλέον χρεωμένες χώρες της Ευρώπης, πολλοί Αθηναίοι θέλουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση των αρμάτων μάχης και των μαχητικών αεροσκαφών για να γιορτάσουν την 25η Μαρτίου. Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μειώσει τις παρελάσεις για να κατεβάσει το κόστος, ωστόσο τώρα τα μαχητικά αεροσκάφη επέστρεψαν και το κόστος σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας θα φτάσει στις 500.000 ευρώ», επισημαίνει το Bloomberg.