ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σφοδρές αντιδράσεις στα νησιά για το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο δήμαρχος Θήρας, Νικόλαος Ζώρζος, δήλωσε ότι "τα νησιά αυτά αναπτύχθηκαν κυρίως από την ιδιωτική πρωτοβουλία και γιατί η φύση τα προίκισε". "Δεν θα έρθει κανείς λοιπόν να φορολογήσει το προικιό που έδωσε η φύση και η δουλειά των κατοίκων και να οδηγήσει στην υπανάπτυξη", σημείωσε.

Υποστήριξε ακόμη ότι αν πάμε σε αυτή τη λογική "θα πρέπει να έχουμε άλλο ΦΠΑ στην Κηφισιά και άλλο στη Δραπετσώνα, άλλο στη Γλυφάδα και άλλο στο Μοσχάτο, διότι έχουμε άλλο βαθμό ανάπτυξης στις περιοχές αυτές ".

Προέβλεψε ακόμη ότι αν αυτή η αλλαγή του ΦΠΑ υλοποιηθεί, θα γίνει σε όλα τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, ενώ επισήμανε ότι οι επιχειρηματίες σήμερα έχουν πουλήσει που δεν έχουν λάβει υπόψη τους ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ.

Ανακοίνωσε τέλος ότι αύριο Πέμπτη συνεδριάζει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο και κάλεσε τους βουλευτές του νομού να πάρουν θέση και να καταψηφίσουν αυτή τη ρύθμιση αν έρθει στη Βουλή.

Την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς, εκφράζουν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με σκοπό να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου κ. Φώτης Χατζηδιάκος οργανώνουν κινήσεις διαμαρτυρίας σε συντονισμό με όλους τους νησιωτικούς δήμους της περιοχής.

Μάλιστα, με επιστολή τους ζητούν από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη συνάντηση μέχρι την Παρασκευή.