ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στον «τηλεοπτικό αέρα»- Μητσοτάκης: Κίνδυνος χρεοκοπίας έως το Πάσχα- Φίλης: Δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις

Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε την κυβέρνηση να στείλει το συντομότερο δυνατό τη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις στο Eurogroup, υπογραμμίζοντας πως η οικονομία έχει παγώσει και ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον τουρισμό.

«Τα λεφτά τελειώνουν έως το Πάσχα» υπογράμμισε ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή την επέκταση της δανειακής σύμβασης.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης υποστήριξε πως δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις και ότι δεν τίθεται θέμα πιστωτικού γεγονότος, ενώ αναφορικά με τη δανειακή σύμβαση, υποστήριξε πως «πρόκειται για ένα θέμα που τελειώνει, δεν είναι κάτι που έχει μέλλον».

Σε ό,τι αφορά το κείμενο της συμφωνίας για την 4μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει υπογράψει το κείμενο της παράτασης που θα καταθέσει στη βουλή απαντώντας και στις καταγγελίες του Αλέξη Μητρόπουλου ενώ από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πανομοιότυπο κείμενο με αυτό που είχε καταθέσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να θέσει την επέκταση σε ψηφοφορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενδεχομένως να είχε σημαντικές απώλειες», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

«Εμείς, πάντως, θα την ψηφίζαμε» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.