ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην επίθεση η κυβέρνηση: Αν δεν εκταμιευθούν οι δόσεις – Δεν θα εξυπηρετούμε το χρέος

Στη σχετική άτυπη ενημέρωση οι συνεργάτες του πρωθυπουργού στέκονται, κατ' αρχήν, στην προετοιμασία που είχε γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές και στο συντονισμό των ενεργειών που έγιναν αμέσως μετά. 

Υπογραμμίζεται, επίσης, η συχνή σύγκληση κυβερνητικών οργάνων, όπως το Κυβερνητικό Συμβούλιο, ενώ γίνεται αναφορά και στις κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας. 

Σε ό,τι αφορά στο νομοθετικό έργο, γίνεται ειδική μνεία στο νομοσχέδιο που πέρασε την περασμένη βδομάδα από τη Βουλή για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, την αντιμετώπιση των εικονικών τριγωνικών συναλλαγών, την επανασύσταση της ΕΡΤ και την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ'.

Σε ό,τι αφορά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση σημειώνει ότι έχει ξεκαθαρίσει «σε όλα τα επίπεδα της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, ότι δεν πρόκειται να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, από ίδιους πόρους, εάν οι δανειστές δεν προχωρήσουν άμεσα στην εκταμίευση των δόσεων, τις οποίες καθυστερούν από το 2014». 

Μάλιστα δεν παραλείπεται να τονιστεί πως «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που εξοφλεί το δημόσιο χρέος χωρίς αναχρηματοδότησή του από ιδίους εθνικούς πόρους και εσωτερικό δανεισμό».

Η άτυπη ενημέρωση ολοκληρώνεται ως εξής: «Σήμερα Παρασκευή ξεκινά το Brussels Group στις Βρυξέλλες, το οποίο και συζητά πάνω στη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης».

Πηγή: protothema.gr