ΠΟΛΙΤΙΚΗ

500.000 ευρώ ζητάει από το «Βήμα» ο Κατρούγκαλος – Τι αναφέρει στην αγωγή, που κατέθεσε.

Αγωγή ύψους 500.000 ευρώ, κατά του «Βήματος της Κυριακής», κατέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Γιώργος Κατρούγκαλος, για συκοφαντική επίθεση σε σχέση με την υπόθεση των συμφωνητικών με μισθολογικές διαφορές δημοσίων υπαλλήλων, όπως χαρακτηριστικά δημοσίευσε η « Αυγή» της Κυριακής.

Σύμφωνα με την αγωγή, ο κ. Κατρούγκαλος επισημαίνει πως με το δημοσίευμα του “Βήματος” επήλθε “απρόκλητη, ψευδής, ανακριβής, συκοφαντική και εξυβριστική επίθεση εναντίον μου, με ευθεία και σκόπιμη παραποίηση των στοιχείων των οποίων γίνεται επίκληση. Η επίθεση αυτή έχει ως άμεσο σκοπό την εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμησή μου, λόγω της ιδιότητάς μου ως καθηγητή και μέλους της κυβέρνησης, παράλληλα με την προσβολή του ηθικού κύρους της τελευταίας”.

“1. Ότι δήθεν υπήρξε ‘σκάνδαλο Κατρούγκαλου’ και κατά συνέπεια ότι παρέβην δόλια τα καθήκοντά μου ως υπουργού.
2. ότι δήθεν υποσχόμουν διορισμούς και ότι για τους διορισμούς αυτούς ελάμβανα ‘προμήθεια 12%’
3. Ότι δήθεν προσλαμβάνω και διεκδικώ ‘προμήθεια 12%’
4. Ότι δήθεν το ιδιωτικό συμφωνητικό αφορά σε υπαλλήλους ‘που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση και διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους’ και ότι με το δημοσιευόμενο συμφωνητικό διασφαλίζω ‘προμήθεια 12%’.
5. Ότι δήθεν ‘κατά πολλές χιλιάδες ευρώ’ μπορεί να γίνω πλουσιότερος ‘μόλις ψηφιστεί από τη Βουλή ο νόμος που έχει ο ίδιος εξαγγείλει και νομοθετήσει για την επαναπρόσληψη 3.500 υπαλλήλων στο Δημόσιο’.
6. Ότι δήθεν ‘στην πρώτη του [ενν.μου] τηλεοπτική συνέντευξη ως βουλευτής’, η οποία εμφανίζεται να έλαβε χώρα την 26η Ιανουαρίου 2014, ανακοίνωσα ‘ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναπροσλάβει τους υπαλλήλους που απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με τον νόμο Μητσοτάκη, δηλαδή τις καθαρίστριες, τους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ’,
7. Ότι δήθεν μετά από αυτή τη συνέντευξη και συγκεκριμένα ‘Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας και της επομένης (26 και 27 Ιανουαρίου) ένας μεγάλος αριθμός ιδιωτικών συμφωνητικών κατατίθεται σε δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και σε ΔΟΥ από υπαλλήλους του Δημοσίου που έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, για να έχουν την εγκυρότητα επίσημου φορέα. Βάσει των συμφωνητικών αυτών, ένας μεγάλος αριθμός υπαλλήλων εμφανίζεται να υπογράφει μια σύμβαση με τον δικηγόρο Αθηνών Γ. Κατρούγκαλο και την εταιρεία δικηγόρων που εκπροσωπεί (Παπακωνσταντίνου – Κατρούγκαλος – Χλέπας και Συνεργάτες) για να διαχειριστούν τις υποθέσεις τους’ και κατά συνέπεια ότι μετά τη συνέντευξή μου υπέγραψα συμφωνητικά για να διεκδικήσω την επαναπρόσληψη απολυθέντων ή διαθεσίμων υπαλλήλων!”.

Διαβάστε σχετικά: