ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο πόδι χιλιάδες κάτοικοι στο Ν. Σερρών – Πλημμύρες από τα νερά του Στρυμόνα

«Τώρα κοιτάζουμε να προστατέψουμε οικισμούς, μεταποιητικές εγκαταστάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες. Από κει και πέρα ξέρουμε ότι τα αγροκτήματα θα πλημμυρίσουν και στη συνέχεια θα περιμένουμε την εκτόνωση της όλης κατάστασης και την πτώση των υδάτων στην κοίτη του Στρυμόνα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, μετά τον επιτόπιο έλεγχο που πραγματοποίησε στις πλημμυρισμένες καλλιεργήσιμες εκτάσεις του δήμου Εμμανουήλ Παππά και του δήμου Βισαλτίας.

Όπως είπε, πρέπει να προχωρήσουμε σε δύο βήματα: Το ένα είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος των αγροτών και το δεύτερο η αντιμετώπιση των ζημιών.

Για το θέμα των πλημμυρών θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη το απόγευμα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και αγροτικών φορέων του νομού. Αύριο το πρωί ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης θα έχει στην Αθήνα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου και με φορείς του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη τις επόμενες ώρες εκτιμάται ότι θα πλημμυρίσουν πάνω από 70.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης στο νομό Σερρών.

Διαβάστε επίσης: