slider

Ραγδαίες εξελίξεις- Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group ανάμεσα στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και τους θεσμούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών.

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει το EuroWorking Group. ίσως και Eurogroup, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία που θα επιτρέψει τη χρηματοδότηση της χώρας, ενώ η ελληνική πλευρά επιδιώκει τη συνεδρίαση του Eurogroup με τηλεδιάσκεψη.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα επιστρέφει πλέον στην Αθήνα.

Πάντως, σε εξέλιξη βρίσκεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συνάντηση στελεχών υπουργείων με τα τεχνικά κλιμάκια, τα μέλη των οποίων θα αναχωρήσουν κι αυτά τις επόμενες ημέρες για τις χώρες τους λόγω του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό τους, θα επιστρέψουν στην Αθήνα τη Μεγάλη Τρίτη.

 Nωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έκανε μία αντιφατική δήλωση τονίζοντας ότι δεν βλέπει πιθανό να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα πριν από το Πάσχα. Αντίθετα είπε ότι πιο πιθανό είναι ένα deal να έρθει προς το τέλος Απριλίου. Οι δηλώσεις του Ντόναλντ Τουσκ έγιναν στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, Μαδρίτη, κατά την οποία συναντήθηκε με τον Μαριάνο Ραχόι.

Διαβάστε επίσης: