ΔΙΕΘΝΗ

Η στιγμή της επέμβασης – Τραγική η κατάληξη της ομηρίας στην Κωνσταντινούπολη -Νεκρός ο εισαγγελέας και 2 δράστες(βίντεο)

Ο εισαγγελέας Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ έχασε τη ζωή του, καθώς δέχθηκε τρεις σφαίρες στο κεφάλι και δύο στο σώμα ενώ νεκροί έπεσαν οι τρεις απαγωγείς του. Αρχικά ο τούρκος εισαγγελέας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο αλλά οι γιατροί δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα περισσότερο για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο που είναι γυρισμένο μέσα από το δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης ακούγονται έξι πυροβολισμοί τους οποίους ακολουθούν φωνές. Οι πυροβολισμοί συνεχίζονται σποραδικά ενώ στη συνέχεια καταγράφεται ένας ήχος έκρηξης πριν αρχίσουν εκ νέου οι φωνές.

 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τις δυνάμεις ασφαλείας για την επιχείρηση. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες οι τρεις απαγωγείς που σόκαραν την τουρκική κοινωνία όταν δημοσιοποίησαν φωτογραφίες με το πιστόλι στον κρόταφο του Κιράζ, μπήκαν στο κτήριο με ψεύτικες ταυτότητες δικηγόρων και γι' αυτό δεν ελέγχθηκαν από τις συσκευές ανίχνευσης με ακτίνες Χ που υπάρχουν στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου.