LIFESTYLE

Γαβαλάς : Έχω κάνει έργα που κανείς από όλους αυτούς τους πολιτικούς δεν έχει κάνει

Παρά τη γνωστή σε όλους περιπέτειά σου, εσύ επέλεξες να ασχοληθείς ξανά με τα ρούχα και το λανσάρισμα των .Lak. Τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

 

Όταν βρισκόμουν στη φυλακή, με επισκέφτηκε κάποια στιγμή ένα πρόσωπο της μόδας. Μεταξύ άλλων, του εκμυστηρεύτηκα πως αυτό που ήθελα να κάνω μόλις αποφυλακιζόμουν ήταν μια θεατρική παράσταση ή μια ταινία για τη ζωή μου. Τότε εκείνος μου είπε να τα αφήσω όλα αυτά και πως η δουλειά μου είναι η μόδα. Τελικά είχε δίκιο. 

Ωστόσο ασχολήθηκες και με την τηλεόραση.

Ναι, ακόμα και τώρα που μιλάμε κάνω casting και συζητήσεις γύρω από την ιδέα να παρουσιάσω τη δική μου εκπομπή μόδας, κάτι που θεωρώ ότι ξέρω να κάνω πάρα πολύ καλά. Ωστόσο, όταν… απελευθερώθηκα από τα δεσμά της φυλακής –που δεν ξέρω αν είναι προσωρινά ή μόνιμα–, όλοι μου οι παλιοί συνεργάτες από το χώρο της μόδας μού είπαν «Έλεος, γύρνα πίσω, δεν αντέχουμε άλλο την Ελλάδα και τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει». 

Έκανες λόγο για προσπάθεια εξόντωσης. Πιστεύεις τελικά πως ενοχλούσες ορισμένους τόσο πολύ ώστε να επιδιώξουν κάτι τέτοιο;

Θα σου φέρω ένα παράδειγμα… Πέρυσι είχα πάει στη Σέριφο και γνώρισα εκεί έναν ψυχολόγο από το εξωτερικό ο οποίος με κάλεσε κάποια στιγμή στην εκπληκτική βίλα όπου διέμενε σε ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο νησί. Από ό,τι μου είπε, το συγκεκριμένο σπίτι το είχε κλείσει μέσω μιας εταιρείας της Γερμανίας, ιδιοκτησίας Έλληνα πρώην υπουργού Οικονομικών.

Έβγαλα φωτογραφίες, έχω ντοκουμέντα, ενώ διασταύρωσα και από αλλού ότι η εταιρεία ανήκει στον εν λόγω κύριο. Αυτός ο κύριος λοιπόν δικάστηκε πρόσφατα για κάποιο σκάνδαλο και η δίκη του δεν ακούστηκε σχεδόν καθόλου στα media, κάτι που εγώ τουλάχιστον βρίσκω πολύ περίεργο. Πόσο μάλλον όταν στη δική μου περίπτωση καθημερινά υπήρχε αναλυτικό ρεπορτάζ για το τι έκανα ή τι δεν έκανα. Αυτά τα πράγματα μου δείχνουν πως κάποιοι με ήθελαν για εξιλαστήριο θύμα. Εγώ είμαι άνθρωπος του έθνους.

Έχω κάνει έργα που κανείς από όλους αυτούς τους πολιτικούς δεν έχει κάνει. Αυτοί δανείζονται ως κόμματα από τις τράπεζες, τις οποίες δεν εξοφλούν ποτέ. Παίρνουν ψήφους από τον κόσμο δίνοντάς του ψεύτικες υποσχέσεις και στο τέλος γυρνούν σπίτι τους με μια παχυλή βουλευτική αποζημίωση και κανένας δεν φέρει καμία ευθύνη. Εγώ για 35 χρόνια είμαι στην ίδια παράγκα και δεν έφυγα ποτέ. Με λένε Λάκη, αλλά… δεν λάκισα ποτέ!

Πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι στη χώρα;

Μα, για να αλλάξει κάτι, θα πρέπει αντί να γυρνούν από εδώ και από εκεί ζητιανεύοντας χρήματα, να μείνουν και λίγο στα γραφεία τους και να δουλέψουν.

πηγή : yupiii.gr