ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόσο κοστίζει η τριήμερη συνεδρίαση της Επιτροπής για το χρέος, στη Βουλή – 9.000€ μόνο για το… φαγητό!

Σύσσωμη η πολιτειακή ηγεσία της χώρας παραβρέθηκε στην έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους, με μεγάλη απούσα την αντιπολίτευση. 

Η συνεδρίαση που θα κρατήσει τρεις μέρες,  θα κοστίσει κάτι περισσότερο από 16.000 ευρώ. Αυτό προκύπτει από τις αποφάσεις που αναρτήθηκαν στην κοινοβουλευτική διαφάνεια. Η προϊσταμένη του τμήματος προϋπολογισμού και ο γενικός γραμματέας της Βουλής ενέκριναν δυο κονδύλια.

Ένα ύψους 6.750 ευρώ «για την πληρωμή των εξόδων διαμονής της ομάδας εργασίας ξένων επιστημόνων που θα μετέχουν στην επιτροπή για το λογιστικό έλεγχο του χρέους» κι ένα 9.000€ για τη διατροφή των συμμετεχόντων. 

Δεν είναι όμως μόνο το κόστος της Επιτροπής που προκαλεί αντιδράσεις. Όπως αναφέρει το newsit.gr, είναι και η απουσία της αντιπολίτευσης, που μιλά για θεσμικό ατόπημα, καθώς στη συνεδρίαση ήταν παρών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος αλλά και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Μόνο που τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημερωθεί και κάνουν λόγο για "φιέστα" από την πλευρά της Προέδρου της Βουλής. 

 

Διαβάστε σχετικά: