ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου σε Σούλτς: Η ελληνική κυβέρνηση ξέρει τι να κάνει στη Μόσχα

«Δεν είναι απαραίτητες τέτοιου είδους νουθεσίες» τονίζουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τις δηλώσεις του Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος προειδοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Μόσχα.

 

 

Κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως οι συστάσεις από ευρωπαίους πολιτικούς είναι περιττές καθώς η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει πώς κινείται και τι πράττει εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Είναι, όμως κυριαρχικό δικαίωμα μας η πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και η πραγματοποίηση επισκέψεων σε χώρες όπως η Ρωσία, και η ανάπτυξη των αμοιβαία επωφελών διμερών σχέσεων» σημείωνουν χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις συζητήσεις που θα έχει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, ξεκαθαρίζουν, πως οι όποιες συμφωνίες θα γίνουν εντός του πλαισίου της Ε.Ε.

Όσον αφορά το σημερινό Euroworking Group υπογραμμίζουν  πως το κλίμα είναι καλό ευελπιστώντας σε μια καλή διατύπωση που θα δημιουργήσει ένα θετικό κλίμα για το Eurogroup της 24ης Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης: