ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Και plan B για την Ελλάδα με νέο Eurogroup στις 29 Απριλίου, αν…

Δεύτερες σκέψεις ήδη έχουν ξεκινήσει να σχεδιάζονται σε περίπτωση  που το προγραμματισμένο Εurogroup της 24ης Απριλίου, δεν αποδειχθεί καρποφόρο. 

Ένα Plan B περί έκτακτου Eurogroup στις 29 Απριλίου, στο παρά.. ένα της λήξης της 2μηνης προθεσμίας αρχίζει να σιγοψυθιρίζεται σε διπλωματικούς κύκλους στις Βρυξέλλες, όπως αναφέρει το capital.gr και θα ενεργοποιηθεί, αν οι δύο Εβδομάδες των… Παθών που ξεκινούν μετά το Πάσχα δεν φτάσουν στον πολυπόθητο στόχο, δηλαδή σε συμφωνία έως το προγραμματισμένο Εurogroup της 24ης Απριλίου. 

«Το δίμηνο περιθώριο της παράτασης για την 1η συμφωνία που έδωσαν οι υπουργοί λήγει στο τέλος Απριλίου. Πρέπει να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα» αναφέρει αρμόδια πηγή. 

Στο μεσοδιάστημα του Πάσχα, η κυβέρνηση προχωρά σε ανασύνταξη δυνάμεων με στόχο να ξεκινήσουν – αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου «μέσα στην επόμενη εβδομάδα συναντήσεις σε επίπεδο Brussels Group αλλά και να εντατικοποιηθούν οι τεχνικές συναντήσεις στην Αθήνα. 

Οι ημέρες δεν είναι πολλές, αφού πέρα από το αναγκαστικό διάλειμμα του Πάσχα μεσολαβούν και οι εργασίες της συνόδου του ΔΝΤ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, Εργασίας που ίσως όμως δώσουν μία ευκαιρία «για λείανση των αντιθέσεων που προκλήθηκαν το τελευταίο διάσημα τόσο με το ΔΝΤ όσο και με την πλευρά του κ. Σόιμπλε» αναφέρουν αρμόδια στελέχη. 

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο και για λίστα με συμπληρωματικά μέτρα που λειτουργούν ως «κάβα» προκειμένου να φτάσουν σε οριστική συμφωνία και κοστολογούνται από 700 εκατ ευρώ έως 1 δις ευρώ. Ωστόσο, πηγές του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν ότι «τέτοια λίστα δεν κατατέθηκε στο τραπέζι του Euro Working Group την Τετάρτη». 

Η συμφωνία θα πρέπει να διαμορφωθεί μέσα από θεματικά πλέον Brussels Group αλλά και από τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα, με το ΔΝΤ να ζητά «due diligence», δηλαδή αναλυτική «αποτίμηση». 

Διαβάστε σχετικά: