ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χριστοδουλοπούλου: «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν» -ΒΙΝΤΕΟ

Η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε πως κάνοντας η ίδια βόλτα μόνη της χθες στο κέντρο της Αθήνας δεν είδε κανέναν μετανάστη στον δρόμο. 

«Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν», είπε η υπουργός, υποστηρίζοντας  μάλιστα πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα των προσφύγων.

Την ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση εκπέμπει SOS για το μεταναστευτικό ζήτημα και πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν πως η χώρα διαθέτει ανύπαρκτες υποδομές, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην κυβέρνηση Σαμαρά. Σημειώνουν ότι εκπονείται ήδη έκτακτο σχέδιο αντιμετώπισης της κατάστασης και ζητούν από τα κόμματα να καταθέσουν συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις επί του θέματος.

Ερωτηθείσα, λίγο αργότερα, σε συνέντευξή της στο MEGΑ η κυρία Χριστοδολουπούλου υποστήριξε ότι «δεν καραδοκούν τόσοι πολλοί μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα αφού υπολογίζουμε να φτάσουν το πολύ τις 100.000 μέσα στο 2015».

«Δεν υπάρχουν πλέον μετανάστες. Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας είναι πρόσφυγες» τόνισε επίσης ενώ απηύθυνε, νουθεσίες προς δημοσιογράφους «για να βοηθήσετε να αρχίσετε να τους αποκαλείτε πρόσφυγες γιατί αν μιλάτε για μετανάστες ή λαθρομετανάστες η ΕΕ δεν θα εγκρίνει κονδύλια».

Η  κυρία Χριστοδουλοπούλου πρόσθεσε πως η κυβέρνηση έχει εκπονήσει έκτακτο σχέδιο για τη διαχείριση του προβλήματος στα νησιά και σήμερα θα ανακοινώσει το σχέδιο για την Αττική και άλλες μεγάλες πόλεις.

«Εκπονούμε ένα έκτακτο σχέδιο εκτός από τα νησιά και για τις μεγάλες πόλεις προκειμένου να οικοδομήσουμε έκτακτες δομές. Έχουμε κάνει έκκληση προς δήμους και περιφέρεια ό,τι χώρους διαθέσιμους έχουν να μας παραχωρήσουν – κτήρια και εκτάσεις – για να προσθέσουμε εμείς σκηνές ή τουαλέτες. Αν δεν μας παραχωρήσουν θα καταλήξουμε σε παλαιά στρατόπεδα που δεν είναι σε χρήση. Θα είναι ανοιχτές αυτές οι δομές», ανέφερε η υπουργός.

 

Διαβάστε σχετικά: