ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταυρώνει τον Τσίπρα από την Ουάσιγκτον ο Σόιμπλε: Ο Τσίπρας κατέστρεψε την οικονομία της Ελλάδας!

Ο γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μεγαλύτερα προβλήματα από άλλες χώρες της Ευρωζώνης ενώ χαρακτήρισε υπερβολικά φιλόδοξο το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης. Σύμφωνα με τον γερμανό πολιτικό το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα σενάρια

Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί».

«Δεν μπορεί κανείς να δεις οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε. «Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σε μια απίστευτη εκδήλωση κυνισμού επιτέθηκε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στα εσωτερικά της χώρας και ξεχνώντας ότι η παρούσα κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή.

«Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη, τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας! σχολίασε ακόμα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Για την ανάγκη μιας ισχυρής γερμανικής οικονομίας, έκανε λόγο, στη συνέχεια, ο Σόιμπλε, τονίζοντας ότι είναι προς όφελος όλης της Ευρώπης, η οποία παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις αντιμετώπισε ικανοποιητικά την κρίση.

Πρόσθεσε, όμως, ότι η Ευρωζώνη δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης, σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ τόνισε ότι η ΕΚΤ είναι σε θέση «μόνο να αγοράζει χρόνο».

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, δήλωσε ότι κανένας στο Eurogroup δεν αναμένει επίλυση του θέματος βοήθειας στην Ελλάδα έως τις 24 Απριλίου.

«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα. Αν υπάρξει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα είναι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας. Αυτή είναι μα περίπλοκη δiαδικασία και ουδείς στο Eurogroup περιμένει ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 24 Απριλίου», δήλωσε η εκπρόσωπος.

«Αφού έχουμε αυτή τη Συμφωνία σε Επίπεδο Εμπειρογνωμόνων, στη συνέχεια πρέπει να έχουμε εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσει νόμους και σε κάποιο σημείο οι θεσμοί θα πραγματοποιήσουν μια αξιολόγηση της εφαρμογής και μόνο σ' αυτή τη βάση θα μπορούσε να καταβληθεί η βοήθεια. Αν κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η βοήθεια θα μπορούσε να καταβληθεί τον Απρίλιο, πιστεύω πως αυτό είναι λάθος».

Πηγή: imerisia.gr 

Διαβάστε επίσης: