LIFESTYLE

Κάντε διακοπές σαν κροίσος αλλά με πολύ μικρότερο μπάτζετ!

Το μόνο που χρειάζεται είναι να ξέρετε πού να απευθυνθείτε, πώς να κάνετε τις αγορές σας και πότε να κάνετε κράτηση. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε αρκετές χιλιάδες ευρώ και θα μπορέσετε να κλείσετε ταξιδιωτικά πακέτα για exclusive διακοπές, απολαμβάνοντας από ιδιωτικά νησιά και Αστον Μάρτιν μέχρι κάστρα και γιοτ 75 ποδών. Όπως αναφέρει η Daily Mail, στα σχέδιά σας μπορεί να σας βοηθήσει η TravelMail με ένα ειδικό οδηγό που θα σας δώσει για να κάνετε διακοπές σαν εκατομμυριούχος, χωρίς να έχετε εξαψήφιο μισθό ή παχυλό τραπεζικό λογαριασμό.

Ιδιωτικά τζετ

jet

Κι όμως είναι δυνατό να μισθώσετε κι εσείς ένα κι ας μην είστε η Μπιγιονσέ, κάποιος ολιγάρχης ή έστω διπλωμάτης. Η Jetsuite.com επιτρέπει σε πελάτες με πολύ μικρότερη τσέπη να κλείσουν ένα ιδιωτικό τζετ με πολύ λιγότερα χρήματα.

Η επιλογή SuiteDeals του συγκεκριμένου site δίνει τη δυνατότητα για κρατήσεις της τελευταίας στιγμής εντός Μ. Βρετανίας που ξεκινούν από 511 ευρώ, αλλά και τη δυνατότητα να ενημερώνεται κανείς εάν το δρομολόγιο που επέλεξε την τελευταία στιγμή, είναι διαθέσιμο.

Τα δρομολόγια και οι ώρες που προσφέρονται είναι περιορισμένα, αλλά σίγουρα αποζημιώνουν. Για ένα γκρουπ ταξιδιωτών, το συνολικό κόστος δεν ξεπερνά αυτό μιας εμπορικής πτήσης.

Για διεθνείς πτήσεις, εντός και εκτός Ευρώπης, υπάρχει η επιλογή PrivateFly's Empty Legs. Τι σημαίνει αυτό; Ότι το τζετ το είχε μισθώσει κάποιος άλλος, ο οποίος πήγε στον προορισμό του χωρίς να θέλει να το κρατήσει για την επιστροφή. Κι έτσι, αντί το τζετ να επιστρέψει άδειο, η εταιρεία το μισθώνει εκ νέου με έκπτωση έως και 75%.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει αυτή η δυνατότητα για πτήσεις Λονδίνο – Νέα Υόρκη με ένα Legacy 650, ή Λουξεμβούργο – Σιγκαπούρη με ένα Legacy 600 Executive. Εάν το γκρουπ αποτελέιται από μια παρέα 8 ατόμων το κόστος θα είναι μικρότερο από το να πήγαινε κανείς πχ. με την Easyjet.

Ιδιωτικά νησιά και κάστρα

castle1

Υπάρχουν ιστότοποι όπως Airbnb, HomeAway και VRBO που έχουν αλλάξει τον τρόπο που κάνουμε διακοπές.
Παραμονή σε κάστρο στο Lake District (για 131 ευρώ τη μέρα), σε αρχοντικό στο Wiltshire (208 ευρώ), σε ιδιωτικό νησί στις Φιλιππίνες (324 ευρώ τη νύχτα, δεδομένου ότι πρόκειται για παρέα 10 ατόμων που μένει σε διώροφο στην παραλία). Κι όλα αυτά μέσω της Airbnb που μπορεί να κάνει ανάλογα deals σε 35.000 πόλεις και 190 χώρες σε όλο τον κόσμο.

castle2

Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσει κανείς μοναδικές ταξιδιωτικές εταιρείες με τιμές που ξεκινούν από 14 ευρώ τη μέρα και να μείνει σε διαμέρισμα για μια νύχτα, σε κάστρο για μια εβδομάδα, σε βίλα για έναν μήνα ή σε ένα δεντρόσπιτο για έναν χρόνο.

kalibes

Μέγκα γιοτ

Η ιστοσελίδα Getmyboat.com το Airbnb του κόσμου των γιοτ. Μπορείς να αναζητήσεις 28.000 σκάφη σε 135 διαφορετικές χώρες που ενοικιάζονται από τους ιδιοκτήτες τους ακόμα και με τη μέρα. Για παράδειγμα, ένα Sunseeker Predator 75 ποδών μπορεί να γίνει δικό σου με 173 ευρώ κατ' άτομο τη μέρα (δεδομένου ότι μιλάμε για 10μελή παρέα).

giot1

Επίσης, μπορεί κανείς να γλιτώσει από 15.000 έως και 70.000 ευρώ εάν κλείσει off season. Εξάλλου, όπως λένε και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες, με την κλιματική αλλαγή, ο Μάιος, Ο Ιούνιος και Ο Σεπτέμβριος έχουν γίνει καλύτεροι μήνες για διακοπές στη Μεσόγειο από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

giot2

Σούπερ αυτοκίνητα

aston martin15

Αν έχετε ερωτικό ραντεβού ή σχέδια για ρομαντικό γουικέντ, ένα σούπερ καρ μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή. Μια από τις εταιρείες που μπορεί να σας προμηθεύσει σούπερ καρς είναι η Premiere Velocity και τα χρεώνει με τη μέρα ή ακόμα και με την ώρα.

Μπορείτε να νοικιάσετε μια Αστον Μάρτιν DB9 από 586 ευρώ τη μέρα, μια Jaguar F-Type S 5.0 V8 για 408 ευρώ τη μέρα ή μια Porsche Boxster S για 242 ευρώ τη μέρα.

Τσάντες

Εχετε κλείσει για το νησί, έχετε μισθώσει ιδιωτικό τζετ, αλλά η γκαρνταρόμπα; Υπάρχουν sites που μπορούν να βοηθήσουν και εδώ, αφού μπορείτε μέσω αυτών να δανειστείτε τσάντες διάσημων σχεδιαστών, φορέματα και γενικά ρούχα. Τέτοιο site είναι, για παράδειγμα, το fashionhire.co.uk, όπυ μπορείτε να νοικιάσετε μια τσάντα Chanel αξίας 2773 ευρώ για μόλις 180 ευρώ τον μήνα.

Όσο για ρούχα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δημιουργίες των οίκων Lanvin, Peter Pilotto, Ossie Clark ή hristopher Kane. Κατάλληλο site γι' αυτό το GirlMeetsDress, το DreamWardrobe ή το RentTheRunway.