ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ντόρα «καρφώνει» τον Σαμαρά και ανοίγει παράθυρο για διεκδίκηση της ηγεσίας της ΝΔ

Μπροστά στις πιέσεις ο Αντώνης Σαμαράς αναζητεί τρόπους να κερδίσει κι άλλο χρόνο, με στόχο να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος όποιες και να είναι οι εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ως πιθανός ένας ελιγμός, με σύγκληση του ανώτατου κομματικού οργάνου τον Οκτώβριο.

 

Στο θέμα του συνεδρίου επιμένουν στελέχη όπως η Ντόρα Μπακογιάννη , η οποία επανέλαβε την άποψη που είχε εκφράσει στην κοινοβουλευτική ομάδα και χθες στα Παραπολιτικά FM. Ο αριθμός των βουλευτών που τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής συνεδρίου ξεπερνά τους 20, όμως πέραν της πολιτικής πίεσης προς την ηγεσία καταστατικά ο μόνος τρόπος να συγκληθεί το ανώτατο γαλάζιο κομματικό όργανο χωρίς τη θέληση του προέδρου της Ν.Δ είναι να υπογράψουν σχετικό αίτημα τα δύο τρίτα των μελών της πολιτικής επιτροπής.

Σήμερα η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως : «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερώτηση για την ηγεσία της ΝΔ, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να θέσει υπόψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

«Οι διεργασίες μέσα στη ΝΔ κορυφώνονται» τόνισε στο ΣΚΑΪ και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η ΝΔ χρειάζεται μια ισχυρή Κεντροδεξιά».

Η κ. Μπακογιάννη, μάλιστα, άφησε αιχμές για την διακυβέρνηση Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν εμείς είχαμε τα κότσια, οι διαρθρωτικές αλλαγές θα είχαν κλείσει».

«Πιστεύω μετά βεβαιότητας ότι η ΝΔ θα βάλει πλάτη και δεν θα σηκώσει το λάβαρο του λαϊκισμού» σχολίασε.

 «Βόμβα» Ντόρας: «Συντελούνται πολλές διεργασίες, που θα οδηγήσουν σε αλλαγή ηγεσίας»