ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρθρο κόλαφος των Financial Times: «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, έρχεται η Χρυσή Αυγή»

Kόλαφος είναι το άρθρο των Financial Times με τίτλο «Η ώρα των αποφάσεων» των Tony Barber και Kerin Hope, στο οποίο τονίζεται ότι η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και πως αν αποτύχει η κυβέρνηση Τσίπρα θα επωφεληθεί η Χρυσή Αυγή.

 

 

«Χωρίς συμβιβασμό με τους εταίρους, μέχρι τον επόμενο μήνα τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας θα έχουν εξαντληθεί, γεγονός που θα καταστήσει ανήμπορη την ελληνική κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να αποχωρήσει από το ευρώ, θα οδηγηθεί σε οικονομική μιζέρια, ενώ το δηλητηριώδες πολιτικό σκηνικό που θα προκύψει, θα απειλήσει την ίδια τη δημοκρατία της χώρας. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει, όπως και οι προκάτοχοί του, τότε θα ωφεληθεί η Χρυσή Αυγή, η οποία καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζεται μάλιστα στο δημοσίευμα, μπορεί οι Ευρωπαίοι να αρνούνται τους ισχυρισμούς για λάθος χειρισμούς της ευρωπαϊκής κρίσης, ωστόσο αυτή η κρίση οδηγεί, μέρα με τη μέρα, την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στη χρεοκοπία.

Στη συνέχεια σημειώνεται πως «Η διατήρηση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς τις επόμενες εβδομάδες θα βρεθεί αντιμέτωπος με επιλογές και αποφάσεις που θα καθορίσουν όχι μόνο την πολιτική του καριέρα, αλλά και τη μοίρα της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια.».

Στο τέλος του κειμένου, γίνεται αναφορά στο χορό του Ζαλόγγου, και σχολιάζουν: «Όλος ο κόσμος παρακολουθεί να δει αν ο κύριος Τσίπρας και οι συνάδελφοί του στο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να αναπαραστήσουν τον Χορό του Ζαλόγγου».