ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Καταιγίδα» αιτήσεων για τη ρύθμιση των 100 δόσεων – 10.000 αιτήσεις το πρώτο 24ωρο – Τα οφέλη και τα μπόνους

«Ανάσα» για χιλιάδες φορολογούμενους, προσφέρει η ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία «άνοιξε» στο Taxisnet και μέσα στις πρώτες ώρες έσπευσαν να επωφεληθούν, ήδη περίπου 10.000 οφειλέτες και αυτό που απομένει είναι πλέον τη Δευτέρα να πληρώσουν το ποσό που επέλεξαν στην τράπεζα, για να «καθαρίσουν» με την εφορία και να λάβουν φορολογική ενημερότητα.

Η πολυαναμενόμενη ρύθμιση που χαρίζει χρέη και προσφέρει έως 100 δόσεις από μόλις 20 ευρώ το μήνα. αφορά 3,7 εκατομμύρια μικροφειλέτες με χρέη έως 3.000 ευρώ. 

Επιπλέοντο «bonus εγγραφής» για όσους έχουν τα μετρητά για να πληρώσουν άμεσα το 10% τουλάχιστον της αρχικής οφειλής (από 200 ευρώ και πάνω), γλιτώνοντας το 100% του  ποσού,  που έδωσαν από τόκους και προσαυξήσεις, κάνει ακόμα πιο δελεαστική τη ρύθμιση.

Μεγαλύτερος «κράχτης» ωστόσο για τη ρύθμιση, είναι ότι μπορούν έτσι πλέον κυρίως οι μεγαλοφειλέτες να διαγράψουν όχι μόνον τόκους και προσαυξήσεις, αλλά ακόμα και πρόστιμα που συμπεριλαμβάνονται στο βασικό ποσόν αρχικής οφειλής και ποτέ ως τώρα δεν «κουρεύονταν».

Με τα ως τώρα δεδομένα, το «μπόνους» της έκπτωσης 100% από τους τόκους, του ποσού που δίνει κανείς για να σβήσει την αρχική οφειλή, αφορά αιτήσεις έως 27 Απριλίου. 

Η ρύθμιση συνολικά τελειώνει στις 26 Μαΐου. Και για τις δύο ημερομηνίες αυτές, πάντως, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αν τελικώς θα δώσει παράταση, για έως και έναν μήνα ακόμα.

Διαβάστε σχετικά: