ΔΙΕΘΝΗ

Νέο βίντεο φρίκης: Μαζική εκτέλεση χριστιανών από τζιχαντιστές

Ένα βίντεο διάρκειας 29 λεπτών δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ισλαμικό Κράτος και φέρεται να δείχνει την εκτέλεση δύο ομάδων χριστιανών από την Αιθιοπία.

 

 

Την εκτέλεση πραγματοποίησαν ακραίες ισλαμιστικές οργανώσεις της Λιβύης που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος, οι οποίες απήγαγαν δύο ομάδες ατόμων. Την μία ομάδα κρατούσε η οργάνωση Επαρχία Μπάρκα στα ανατολικά της Λιβύης και την άλλη ομάδα μία οργάνωση που αυτοαποκαλείται Επαρχία Φαζάν, στον νότο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, μασκοφόρος ένοπλος δηλώνει στην κάμερα ότι οι χριστιανοί θα πρέπει να ασπαστούν το Ισλάμ ή να πληρώσουν ειδικό φόρο που περιγράφει το Κοράνι.

Στη συνέχεια τζιχαντιστές στα νότια της Λιβύης εκτελούν τουλάχιστον 12 αιχμαλώτους με πυροβολισμό, ενώ τζιχαντιστές στα ανατολικά αποκεφαλίζουν τουλάχιστον 16 άτομα σε παραλία της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη αποκεφάλισαν 21 Αιγύπτιους χριστιανούς. Η οργάνωση προσπαθεί να επωφεληθεί του χάους στη Λιβύη, όπου δύο ομάδες ενόπλων μάχονται μεταξύ τους, καθώς και με εξτρεμιστικές ομάδες.

 Κτηνωδία – Βίασαν δέκα Τζιχαντιστές 9χρονο κοριτσάκι